Apšaudē ASV bankā nogalināto skaits pieaudzis līdz sešiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Apšaudē, kas pirmdien notika bankā ASV Kentuki štata Luisvilas pilsētā, nogalināto skaits pieaudzis līdz sešiem, ieskaitot šāvēju, pavēstīja amatpersonas.

Sākumā tika ziņots par pieciem nogalinātajiem, taču upuru skaits palielinājies, jo pirmdienas vakarā no ievainojumiem mirusi 57 gadus veca sieviete.

Pārējie nogalinātie ir vēl viena sieviete un trīs vīrieši vecumā no 40 līdz 64 gadiem, kā arī šāvējs, kuru nogalināja policija.

Pavisam apšaudē bankas "Old National Bank" nodaļā ievainoti astoņi cilvēki. Trīs cilvēki ir kritiskā stāvoklī, starp viņiem arī policists, kam lode trāpījusi galvā.

Policija paziņoja, ka šāvējs bijis 25 gadus vecais bankas darbinieks Konors Stērdžens, kurš no šautenes atklājis uguni uz kolēģiem. Kad policija pēc izsaukuma ieradās bankas nodaļā, Stērdžens sāka šaut arī uz policistiem, tāpēc policisti uzbrucēju nošāva.

Oficiāli nav izteikti pieņēmumi par iespējamajiem uzbrucēja motīviem, taču telekanāls CNN, atsaucoties uz informētiem avotiem, vēsta, ka Stērdžens bija saņēmis paziņojumu par atlaišanu.

Stērdžens uzbrukumu videotiešraidē straumējis sociālajā tīklā "Instagram". Uzņēmums "Meta", kas pārvalda "Instagram", paziņoja, ka sociālā tīkla administratori šo video izdzēsuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu