VIDEO ⟩ Daudzdzīvokļu nama iekšpagalmā pamests auto. Kāpēc to nedrīkst evakuēt?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgā, Ozolciema ielā 18, iedzīvotāji saskārušies ar nelāgu situāciju - daudzdzīvokļu nama iekšpagalmā ilgstoši ir atstāts auto bez caurlaides. Vai to ir iespējams evakuēt? Atbildi meklē Latvijas Televīzijas raidījums "4.studija".

"396 dzīvokļi, bet tikai 200 autostāvvietas. Pat ja mēs izsniegtu pa vienai caurlaidei - mums to vietu nav," stāsta Staņislavs, nama pārstāvis. Viņš norāda, ka cīņa par vietu darbojas pēc klasiskā principa - kurš paspēj, tas tiek autostāvvietā. 

Viņš norāda uz kādu sasistu auto, kura īpašnieks nedzīvo šajā apkaimē. Kā Staņislavam stāstīja kaimiņš - auto uz iekšpagalmu ir atvilkts 2022. gada augustā. Spēkrats tajā vietā stāv vēl šobaltdien. Auto priekšējo stiklu rotā vairāki sodi.

Iekšpagalmā, kurā minētais auto novietots, drīkst noparkoties tikai ar "Rīgas namu apsaimniekotāja" atļaujām.

"Kopš augusta mašīna te stāv, un neviens neko nevar izdarīt," saka Staņislavs.

Nama iedzīvotāji sazinājās ar Rīgas pašvaldības policiju (RPP), taču likumsargi neko vairāk par soda piemērošanu nevar izdarīt. Viņiem "rokas sasietas", ziņo raidījums.

Kāpēc auto nedrīkst evakuēt?

"Norma ļauj evakuēt transportlīdzekļus, piemēram, no koplietošanas ceļiem, kur ceļa malā paredzētas stāvvietas. Bet no iekšpagalma, ja tur ir stāvvieta tikai ar atļaujām, policija evakuēt nevar. Policija minētajā gadījumā var tikai uzlikt sodu par stāvēšanu bez atļaujas," norāda RPP.

Likumsargi piebilst, ka risinājums iedzīvotājiem ir jāmeklē civiltiesiskā ceļā.

Plašāk "4.studijas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu