VIDEO ⟩ Latvijas izdienas pensiju sistēma būtu jāmaina, norāda Kariņš (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas izdienas pensiju sistēma nav ilgtspējīga un būtu jāmaina, šādu nostāju intervijā LTV "Rīta panorāmai" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers uzsvēra, ka izdienas pensiju sistēma jāmaina tā, lai tās vairs nepiešķirtu, piemēram, grāmatvežiem. Saprotamāka ir šādu pensiju piešķiršana, piemēram, ugunsdzēsējiem un aktīvā dienesta policistiem, bet arī tad, iespējams, var skatīties uz cilvēku pārvietošanas iespējām uz citiem amatiem dienestu struktūrās, atzīmēja politiķis.

Kariņš uzsvēra, ka tā būs politiska izšķiršanās mainīt šo sistēmu.

Savukārt skaidrojot savus izteikumus par iespējamu nepieciešamību celt pensionēšanās vecumu, Kariņš pauda, ka tas nebūšot šī Saeimas sasaukuma jautājums.

Politiķis uzsvēra, ka Latvijā arvien akūtāk trūkst darbaspēka, tas ir jāpiesaista, tāpēc valstij būtu jābūt atvērtākai imigrācijas jautājumos.

Ja mēs nepārskatām migrācijas politiku, pret ko iebilst viens no koalīcijas partneriem, tad agri vai vēlu var nākties ķerties pie pensijas vecuma pārskatīšanas, pauda Kariņš.

Premjers 6. aprīlī valdības sēdē izteicās, ka Latvijā neizbēgami būs jādomā par pensijas vecuma celšanu. Kariņš to pauda, diskutējot par valsts ekonomisko stāvokli un tā uzlabošanas iespējām pēc informatīvā ziņojuma par Latvijas Stabilitātes programmu 2023.-2026.gadam uzklausīšanas.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu