VIDEO ⟩ Kāpēc RNP atsakās izmaksāt kompensāciju par sabojātu mašīnu? (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ziemā Rīgā, Valguma ielā, no nenotīrīta mājas jumta krītošs ledus sasita kādas automašīnas priekšējo vējstiklu. Apsaimniekotājs SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" atsakās izmaksāt kompensāciju un neatlīdzina radītos zaudējumus 150 eiro apmērā, ar ko nemierā ir automašīnas īpašnieks, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Pēteris Džeriņš pagājušā gada 22. decembra vakarā konstatēja, ka viņa automašīnai, kas bija novietota uz ielas, sasists priekšējais vējstikls.

Viņš raidījumam sacīja: "Redzēju, ka mētājas lieli ledus gabali un no jumta joprojām krīt ledus, un sapratu - no jumta krītošais ledus ir sasitis man priekšējo stiklu. Izsaucu policiju un sākumā domāju, ka viss būs salīdzinoši vienkārši, jo man šķita, ka apsaimniekotāja vaina te ir skaidra."

Džeriņš ar iesniegumu vērsās pie SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", lūdzot, lai tiek kompensēti zaudējumi 150 eiro apmērā, un pievienoja arī maksājuma čeku par vējstikla nomaiņu, tostarp norādot, ka tika izsaukta policija, kas vietu apskatīja.

Vispirms šī gada 19. janvārī apsaimniekotājs atbildēja: "Secinājām, ka konkrētajā gadījumā nav konstatēta prettiesiska rīcība, t.i., ko mēs esam izdarījuši pretēji tiesību normu prasībām, ar ko būtu varējuši novērst iespējamos zaudējumus, un kā mūsu, iespējams, prettiesiskā rīcība (cēloņsakarība) sasaistāma ar nodarītajiem zaudējumiem. Tāpat vēršam uzmanību, ka no Jūsu iesniegumam pievienotā čeka nav secināms, ka loga nomaiņa veikta tieši automašīnai "VW Bora" ar valsts reģistrācijas Nr. GV-5353. Ņemot vērā iepriekš minēto, mums nav pamata Jums atlīdzināt iesniegumā norādītos zaudējumus 150,00 euro."

Arī otrajā atbildē apsaimniekotājs principā rakstīja tieši to pašu un atkal atteica atlīdzināt zaudējumus. Jāatgādina, ka policija tika izsaukta un piefiksēja visus datus.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu