Video Policija sāk kriminālprocesu par slepkavības mēģinājumu - jaunieša saduršanu Rīgas izglītības iestādē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) veic kriminālizmeklēšanu par jaunieša saduršanu Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā.

6.aprīļa pēcpusdienā VP saņemts izsaukums uz kādu izglītības iestādi Imantā, kur bija sadurts jaunietis, aģentūrai LETA norādīja VP Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Likumsargi neilgi pēc notikušā aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja nepilngadīgu jaunieti. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu, kurā tiek izmeklēti notikušā apstākļi un motīvi.

Aizturētajam jaunietim patlaban piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Cietušais jaunietis pēc notikušā turpina ārstēties, un viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Ņemot vērā, ka vēl notiek izmeklēšana, plašākus komentārus policija nevarot sniegt.

TV3 raidījums "Degpunktā" vēstīja, ka incidents noticis uzreiz pēc nodarbībām ap plkst.17. Upuris sēdējis ar meiteni tehnikuma sporta zāles ģērbtuvē, kad pēkšņi durvīs parādījies savu seju maskā paslēpis svešinieks, kurš no drēbēm izvilcis nazi un mērķtiecīgi devies skolasbiedra virzienā. Pēc audzēkņu atstāstītā, 17 gadus vecais varmāka upurim iedūris trīs reizes vēderā un vienu reizi rokā.

Vēlāk uzbrucējs esot identificēts. Tehnikuma audzēkņi pieļauj, ka vardarbīgās rīcības pamatā varētu būt greizsirdība. Dūrējs esot terorizējis meiteni jau iepriekš, liedzot viņai komunicēt ar citiem puišiem. Pēc sadurtā jaunieša mātes stāstītā, meitene centusies meklēt palīdzību, taču neviens no pieaugušajiem draudus neesot uztvēris nopietni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu