Dzērājšoferis Viļānos izraisa avāriju un rupji pārkāpj virkni noteikumu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

9. aprīlī Rēzeknes novadā, Viļānos tika aizturēts transportlīdzekļa vadītājs, kurš ne tikai bija sēdies pie auto stūres alkohola reibumā, bet arī rupji pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu. Saistībā ar notikušo sākti vairāki administratīvo pārkāpumu procesi, kā arī kriminālprocess, un šobrīd notiek izmeklēšana.

2023. gada 9. aprīlī ap plkst. 01.28 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa amatpersonas veicot satiksmes uzraudzības pasākumus Viļānos, konstatēja, ka transportlīdzeklis BMW apdzīvotā vietā, kur ātruma ierobežojums ir 50 km/h, pārvietojas ar ātrumu 156 km/h.

Nekavējoties tika pieņemts lēmums transportlīdzekli apturēt, taču vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām un sāka bēgšanu, kā rezultātā bojāja ceļa barjeru un dzīvojamās mājas fasādi.

Pēc transportlīdzekļa apturēšanas policija noskaidroja, ka 1999. gadā dzimušais vīrietis pie transportlīdzekļa stūres ir sēdies 1,23 promiļu alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām, turklāt transportlīdzeklim nav OCTA un derīgas tehniskās apskates.

Saistībā ar augstākminētajiem pārkāpumiem ir sākti vairāki administratīvo pārkāpumu procesi, savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, personai draud kriminālatbildība.

Valsts policija aicina vadītājus būt atbildīgiem un nesēsties pie stūres alkohola reibumā! Aicinām līdzcilvēkus būt vērīgiem un neļaut saviem draugiem vai tuviniekiem sēsties pie spēkrata stūres alkohola reibumā, sekas šādai rīcībai var būt traģiskas. Tāpat, ja redzat autovadītāju, kura braukšanas maniere liecina, ka viņš, iespējams, brauc alkohola reibumā, nekavējoties par to jāziņo policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu