ASV neizsniedz vīzas Lavrovam un Krievijas ANO delegācijai (17)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija paudusi nopēlumu ASV, jo tās pirms svarīgām ANO Drošības padomes sēdēm kavējas ar vīzu izsniegšanu ārlietu ministra Sergeja Lavrova vadītai delegācijai.

"Līdz šim nav izsniegta neviena ieceļošanas atļauja," ceturtdien Krievijas Vašingtonas vēstniecības kanālā platformā "Telegram" pavēstīja vēstnieks Anatolijs Antonovs.

Krievija aprīlī pārņēma ANO Drošības padomes rotējošo prezidentūru.

Plānots, ka Lavrovs vadīs padomes sanāksmes 24. un 25.aprīlī.

Ņemot vērā, ka šie notikumi gaidāmi jau pavisam drīz, ir vairāki šķēršļi, kas Krievijas diplomātu ceļojumu apgrūtina.

Kā norāda vēstniecība, Lavrova lidmašīnai joprojām nav dota nosēšanās atļauja.

"Mēs sagaidām, ka amerikāņi nekavējoties piešķirs lidojuma atļauju bez jebkādiem priekšnosacījumiem un ierobežojumiem," norādīja Antonovs.

Tālāka kavēšanās vīzu izsniegšanas lietā būtu saistību pārkāpums, kas ASV ir pret starptautisko organizāciju kā valstij, kur bāzējas ANO galvenais birojs, norādīja diplomāts.

Iepriekš arī Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs un Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs mudinājuši Savienotās Valstis nekavēties ar vīzu izsniegšanu.

Vašingtonas un Maskavas attiecības ir ārkārtīgi saspringtas. Vēl februārī ASV noteica tiešas sankcijas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un Lavrovam, šādi turpinot sodīt Krieviju par karu, ko tā izvērsusi pret Ukrainu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu