Rīgā darbību uzsāk pirmie 12 "Bolt" skrejriteņu uzlādes punkti

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

"Bolt", lielākais Eiropas skrejriteņu operators, no šodienas skrejriteņu lietotājiem piedāvā jaunu un ērtu risinājumu - inovatīvus skrejriteņu uzlādes punktus dažādās Rīgas vietās, ar mērķi uzlabot skrejriteņu pareizu novietošanu galvaspilsētā, vienlaikus atvieglojot citu satiksmes dalībnieku pārvietošanos. Paredzams, ka šis risinājums ilgtermiņā palīdzēs arī mazināt vandaļu sagāzto skrejriteņu skaitu.

Kopumā Rīgā uzstādīti pirmie 12 skrejriteņu uzlādes punkti dažādās populārās vietās, kurās ik gadu novērojams augsts pieprasījums pēc "Bolt" skrejriteņiem. Uzlādes punkti pieejami Rīgas centrā, Skanstē, Teikā, Purvciemā, Ķengaragā, Mežciemā, Imantā, Zolitūdē. Pārskats par vietām pieejams arī "Bolt" lietotnē, atrodot uzlādes punktu pēc elektrības simbola. Uzlādes punktos vienlaicīgi var veikt uzlādi 5 vai 10 skrejriteņiem, atkarībā no uzstādītā uzlādes punkta. Lietotāji pēc skrejriteņa novietošanas uzlādes punktā saņems bonusu, kas būs pieejams "Bolt" mobilajā lietotnē, un to varēs izmantot nākamajam braucienam ar "Bolt" skrejriteni.

Jaunais risinājums ir bezvadu tehnoloģija un lietotājiem maksimāli ērts – lai veiktu skrejriteņu uzlādi, nav nepieciešami vadi, atsevišķi spraudņi vai akumulatoru nomaiņa. Pievienojot skrejriteni uzlādes punktā, uzlāde sākas automātiski, un arī pats brauciens tiek noslēgts automātiski – šādos gadījumos lietotne neprasīs pievienot skrejriteņa fotogrāfiju. Uzlādes punktos ir iespējams uzlādēt tikai "Bolt" skrejriteņus.

"Apzinoties, ka skrejriteņu popularitāte tikai pieaug un siltākos gada mēnešos skrejriteņi tradicionāli tiek izmantoti vēl vairāk, mums ir svarīgi rast arvien jaunus un ilgtspējīgus risinājumus mūsu klientiem. Līdz šim esam izglītojoši skrejriteņu lietotājus būt vērīgiem un rūpēties, lai skrejriteņi netiktu atstāti uz gājēju celiņiem, veloceliņiem, ietvēm vai pretī durvīm, vārtiem, bet pareizi novietot blakus tā, lai tie netraucētu citiem satiksmes dalībniekiem. Esam priecīgi, ka mūsu klienti tagad varēs izmēģināt vēl vienu ērtu veidu skrejriteņu pareizai novietošanai, un ceram, ka jaunais risinājums arī palīdzēs mazināt vandaļu sagāzto skrejriteņu skaitu Rīgā," saka Gerda Kivleniece, "Bolt" vecākā skrejriteņu operāciju speciāliste Latvijā.

"Arī Valsts policija ir novērojusi, ka atsevišķiem satiksmes dalībniekiem – elektroskrejriteņu lietotājiem – ir jāpiestrādā gan pie braukšanas prasmēm, gan transportlīdzekļa novietošanas stāvēšanai kultūras. Neapdomīgi vai apzināti atstāts skrejritenis vietā, kur tas traucē citus satiksmes dalībniekus, parāda katra indivīda attieksmi un cieņu pret apkārtējiem satiksmes dalībniekiem un satiksmes drošību kopumā. Mūsuprāt, šādu punktu ieviešana pilsētas ielās ir viens no veidiem, kā uzlabot situāciju ar elektroskrejriteņu novietošanu pilsētā," uzsver Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Arturs Smilga.

"Rīga ir viena no tām pilsētām, kurā arvien tiek īstenoti dažādi ilgtspējīgi, skrejriteņu lietotājiem ērti un moderni risinājumi. "Bolt" ir viens no pozitīvajiem piemēriem, kā virzīties pretim sakārtotākai skrejriteņu lietošanas kultūrai un veicināt arī arvien labāku infrastruktūru pašā pilsētā. Ticu, ka no šodienas Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem šis risinājums kļūs par labu paradumu," saka Jānis Andiņš, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta galvenais projektu vadītājs transporta plānošanas jautājumos.

""Bolt" elektrisko skrejriteņu uzlādes punktu atklāšana pie iepirkšanās un izklaides centra "AKROPOLE Alfa" ir viens no soļiem "Akropolis Group" ilgtspējas stratēģijas īstenošanā, kas ne vien padara mūsu apmeklētāju pieredzi ērtāku, bet arī palīdz mazināt satiksmes intensitāti Rīgas ielās un veicina labvēlīgu ietekmi uz apkārtējo vidi. No šīs dienas mūsu apmeklētājiem būs pieejami vienmēr uzlādēti skrejriteņi, kas ērti organizēti īpašās uzlādes vietās. Tāpēc novēlu ikkatram no mums drošu un patīkamu pārvietošanos Rīgas ielās!" komentē Zane Kaktiņa, "AKROPOLE Alfa" vadītāja.

Uzlādes punkti ir arī videi draudzīgi, jo mazinās nepieciešamība skrejriteņus vai akumulatorus transportēt, lai tos atsevišķi uzlādētu un pēc laika atkal nogādātu pilsētā. Pirmo reizi uzlādes punkti tika izvietoti Tallinā, Igaunijā, kur uzstādītie 39 uzlādes punkti ļauj "Bolt" samazināt vidēji 400 kg CO2 mēnesī. Uzlādes punkti ir izvietoti arī Lietuvā un Portugālē.

Latvijā "Bolt" skrejriteņi sezonāli ir pieejami 11 Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā un Ikšķilē. Šogad "Bolt" skrejriteņu sezona Latvijā sākās 20. martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu