Armijā dienēt varēs arī kopā ar draugiem (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Draugu kompānijas, iestājoties valsts aizsardzības dienestā (VAD), varētu to pavadīt kopā vienā vienībā, piektdien, 14. aprīlī, Aizsardzības ministrijas (AM) portāla "sargs.lv" rīkotajā diskusijā norādīja aizsardzības resora amatpersonas.

AM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts (NA) norādīja, ka nesaredz šķēršļus tajā, ka tiktu ņemta vērā draugu kompāniju vēlme būt kopā. Vienlaikus tā būtu iespēja, taču bez 100% garantijas.

"Ja vienībā ir četri cilvēki paredzēti, tad seši tur nevar atrasties," piebilda Eglīts.

Tāpat Eglīts vērsa uzmanību, ka pavēle ir par 300 jauniešu uzņemšanu šovasar, savukārt, ja pietieksies lielāks cilvēku skaits, tad viņiem piedāvās dienestam pievienoties nākamajā kārtā.

VAD "nav kā balons", jo armija ir rēķinājusies ar konkrētu ekipējuma un gultasvietu skaitu.

Arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Mobilizācijas pārvaldes un rekrutēšanas pārvaldes Rekrutēšanas un atlases centra priekšnieks majors Rihards Rozenbaums neredz problēmu, ja jauniešu kompānijas pēc skolas pabeigšanas 11 mēnešu ilgo dienestu pavadītu kopā. Arī komunikācijā par dienestu novērota tendence, ka 2-3 draugu grupas interesējas, vai dienestu varēs pavadīt kopā.

Kopīga dienesta pavadīšanā problēmu nesaredz arī Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādes vecāko instruktoru štāba virsseržantu Lauris Krīgers.

Brīvprātīgā pieteikšanās valsts aizsardzības dienesta pirmajam iesaukumam notiek līdz 15. maijam. Plānots, ka Latvijā VAD karavīrs, kas dienestam pieteicies brīvprātīgi, saņems ikmēneša kompensāciju 600 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka šogad VAD uzņemtos 300 jauniešus nosūtīs dienēt uz Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi Ādažos. Pirmais iesaukums dienestu sāks šī gada 1.jūlijā, bet no 2024. gada 1. janvāra - dienests būs obligāts.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu