FOTO ⟩ Jauno modeļu Baltijas pirmizrādes izstādē "Auto 2023"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
"Maserati Gran Turismo".
"Maserati Gran Turismo". Foto: Publicitātes foto

No 28. līdz 30. aprīlim Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2023", kas pārsteigs ar vairākām Baltijas auto pirmizrādēm. Lai arī autobūve platiem soļiem tuvojas pilnīgai elektrifikācijai, vairāki izstādē aplūkojamie jaunie modeļi joprojām priecēs ar tradicionālo motoru rūkoņu.

No Modenas uz Ķīpsalu

Patiesi ekskluzīva pirmizrāde izstādē būs jaunās paaudzes "Maserati GranTurismo" sportiskais modelis, kas vēl pavisam nesen piedzīvoja pasaules mēroga prezentāciju. Modenā tīrasiņu sportiskā kupeja ir četrvietīgs automobilis, kam zem motora pārsega atrodas V6 biturbo benzīna dzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta līdz pat 550 zirgspēkiem.

Turklāt "GranTurismo" ir pieejama arī simtprocentīgi elektriskā versija, kas attīsta iespaidīgu 760 ZS jaudu. Ņemot vērā, ka arī "Maserati" ir apņēmies līdz 2030. gadam savā piedāvājumā pāriet uz elektrisko piedziņu, jaunais "GranTurismo" modelis ir viens no pēdējiem iekšdedzes mohikāņiem. Ķīpsalā būs apskatāms arī "Maserati" apvidnieks "Grecale", tostarp visjaudīgākajā versijā "Trofeo" ar 530 ZS.

Korejieši - vieni no līderiem elektromobilitātē

Dienvidkorejiešu "Kia" un "Hyundai" šobrīd ir vieni no tehnoloģiskajiem līderiem elektromobiļu jomā, jo spēj savos modeļos piedāvāt 800 voltu sistēmu, kāda citiem autoražotājiem ir pieejama tikai modeļos, kuru cena ir rakstāma ar sešiem cipariem.

Foto: Publicitātes foto

"Auto 2023" pirmizrādi piedzīvos "Hyundai" jaunākais elektromobilis "Ioniq 6", kas atšķirībā no jau pazīstamā "Ioniq 5" ir ieturēts sportisku plūdlīniju automobiļa veidolā. Arī šim modelim ir 800 V arhitektūra, kas nodrošina īpaši ātru akumulatora uzlādi - no 10 līdz 80 procentiem to var uzlādēt tikai 18 minūtēs un nobraukt līdz pat 600 km.

Divas franču modeļu pirmizrādes

"Renault" ir paplašinājis savu modeļu klāstu ar jaunu apvidnieku "Austral". Šis ir pirmais markas modelis, kas būvēts uz trešās paaudzes CMF-CD platformas, un tam ir jaunākā stūrēšanas sistēma "4Control Advanced". Savukārt spēka piedziņā tiek izmantota vieglā 48 voltu hibrīdtehnoloģija.

Otrs Francijas autoražotāju modelis, kas izstādē piedzīvos pirmizrādi, ir "Citroën C4 X". Tas apvieno apvidnieka un fastbeka siluetu, tādējādi kļūstot par alternatīvu citkārt tradicionālajiem hečbekiem un apvidniekiem. Jaunais "C4 X" markas piedāvājumā tiek pozicionēts starp "C4" modeli un flagmani "C5 X". Auto pieejams kā ar iekšdedzes dzinējiem, tā arī simtprocentīgi elektriskajā versijā "e-C4 X".

Japāņu pikapi aiziet, korejiešu pikapi nāk vietā

Pēdējo gadu laikā Eiropu pameta pāris līdz šim populāri japāņu ražotie pikapu modeļi, bet niša tādēļ nepaliks tukša. Izstādē būs apskatāms jaunums Latvijas tirgū – dienvidkorejiešu "SsangYong" markas modelis "Musso". Šis pikaps tiek komplektēts ar 202 ZS jaudīgu dīzeļdzinēju un ir pieejams par gana demokrātisku cenu, aizņemot cenā pieejamāko japāņu pikapu nišu un tādējādi kļūstot par izdevīgu izvēli konkurencē ar vācu un amerikāņu modeļiem.

Foto: Publicitātes foto

Visa informācija par izstādi pieejama šeit.

Pasākuma programma atrodama šeit, savukārt biļetes var iegādāties šeit.

Izstādi "Auto 2023" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, atbalsta autoservisu meklēšanas platforma "Motointegrator.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu