VIDEO Agresīva BMW vadītāja vēlme pārmācīt jauniešus beidzas ar zaudētām tiesībām (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā vasarā kāds agresīvs BMW vadītājs diviem jauniešiem uz lielceļa pamatīgi sabojāja braucienu - šoferis bija neapmierināts, ka jaunieši ar mašīnu brauc atļautajā ātrumā, tāpēc uz ceļa sāka uzvesties agresīvi. Tiesa, agresīvais šoferis pavisam nesen ticis pamatīgi sodīts.

Kā minēts poļu medijos - incidents noticis 2022. gada 20. jūlijā. Jaunieši braukuši pa A1 lielceļa Lodzas posmu. Video redzams, ka jaunieši apdzina kādu citu transportlīdzekli ar piekabi, braucot ar ātrumu 140 km/h. Kādā brīdī jaunieši pamanīja, ka viņiem "astē" sēž zils BMW spēkrats.

Tā vien šķiet, ka 140 km/h ātrums BMW vadītājam nav bijis gana liels, tāpēc viņš sāka izrādīt agresiju pret jauniešiem. Agresīvais šoferis vispirms strauji apdzina jauniešus un viņu priekšā sāka bremzēt. BMW vadītājs rādīja labo pagriezienu, cenzdamies panākt, lai jaunieši apstājas, taču tas nenotika. Pāris agresīvo šoferi apdzina un turpināja savu ceļu.

Pēc tam BMW spēkrats neļāva jauniešiem sevi apdzīt. Video turpinājumā redzams, ka BMW šoferis brauc blakus jauniešiem, lai, visticamāk, parādītu kādu nepiedienīgu žestu. Nevarot sagaidīt, kad autovadītāja paskatīsies, BMW atkal viņus apdzen un mēģina apstādināt ceļa malā.

Pāris minūtes ieturējuši distanci no pārgalvīgā šofera, kurš apzināti bremzējis satiksmi, braucot ar 60 km/h, jaunieši atkal apdzina BMW un turpināja ceļu. Tas atkal nebija pa prātam agresīvajam autovadītājam, kurš nekavējoties metās pakaļ jauniešu spēkratam.

Pēc tam BMW strauji piebrauca aizmugurē jauniešu spēkratam, taču ar to arī video beidzās. Jaunieši pēc tam pauda, ka BMW viņiem šādi sekojis aptuveni 35 minūtes un tad nolēmis sekošanu pārtraukt. Kopumā spraigie notikumi uz ceļa risinājušies aptuveni stundu.

Ar visu iemūžināto informāciju jauniešu pāris vērsās policijā ar iesniegumu. Likumsargi lēma, ka neapdomīgais BMW autovadītājs ir jāsoda, tāpēc viņš tika izsaukts uz tiesu. Policija vērsās tiesā ar lūgumu sodīt BMW vadītāju 5000 zlotu apmērā (aptuveni 1080 eiro) un uz sešiem mēnešiem liegt piedalīties satiksmē. Tiesai bija visas iespējas sodu palielināt līdz 30 000 zlotiem (aptuveni 6481 eiro) un atņemt šofera apliecību uz ilgāku laiku.

Galu galā tiesa agresīvajam BMW autovadītājam piesprieda sodu 10 000 zlotu apmērā - aptuveni 2160 eiro, kā arī liegumu piedalīties satiksmē uz astoņiem mēnešiem. Tiesas lēmums arī paliks nemainīgs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu