Otrdien dzēsti 15 kūlas ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 15 kūlas ugunsgrēki, turklāt vairākos gadījumos pērnā zāle degusi kopā ar ēkām, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD otrdien saņēma izsaukumu uz Talsu novada Balgales pagastu, kur dega neapsaimniekotas dzīvojamās mājas jumts 100 kvadrātmetru platībā, šķūnis 400 kvadrātmetru platībā un kūla apkārt ēkai 2000 kvadrātmetru platībā.

Glābēji arī devās uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur dega kūla un liesmu izplatīšanās rezultātā aizdegās meža zemsedze un šķūnis. Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās nosargāt dzīvojamo māju.

Ugunsgrēka kopējā platība bija 1260 kvadrātmetri, no tiem kūla dega 600 kvadrātmetru, meža zemsedze - 600 kvadrātmetru, bet šķūnis - 60 kvadrātmetru platībā.

Kopumā Latvijā dzēsti jau 328 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākais no tiem dzēsts Dobeles novada Annenieku pagastā, kur kūla dega četru hektāru platībā.

Tāpat vakar saņemts izsaukums uz Saulgožu ielu, Rīgā, kur autoservisā dega vieglās automašīnas salons. Glābēji vienu cilvēku nodeva mediķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu