"Pēdējā paaudze" plāno paralizēt Berlīni ar protestiem (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas vides aizstāvju organizācija "Pēdējā paaudze" plāno ar jauniem protestiem nākamnedēļ uz nenoteiktu laiku nobloķēt Berlīni, paziņojuši aktīvisti.

Pirmā protesta akcija plānota jau trešdien, 19. aprīlī, Berlīnes centrā.

"Pēdējā paaudze" pārstāve Karla Hinriha otrdien preses konferencē sacīja, ka aktīvisti vēlas mierīgiem līdzekļiem likt pilsētai ievērot pauzi.

Plašāku informāciju par plānotajiem protestiem organizācija parasti tur noslēpumā, un policija iepriekš ir stingri vērsusies pret pretlikumīgām darbībām.

Protestos gatavojas piedalīties aptuveni 800 aktīvistu.

"Pēdējā paaudze" pieprasa izveidot sociālo padomi, lai izstrādātu pasākumus fosilā kurināmā, piemēram, naftas, ogļu un gāzes, izmantošanas pārtraukšanai Vācijā līdz 2030. gadam.

Zinātnieki un politiķi apšauba, vai to iespējams paveikt tik ātri.

Lai sasniegtu šo mērķi līdz 2030. gadam, būtu jāatsakās no automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem un gāzes un naftas izmantošanas apkurē, kā arī jāatsakās no spēkstacijām, kurās tiek izmantotas dabasgāze un ogles.

Taču "Pēdējā paaudze" cer uz sabiedrības atbalstu šiem ierosinājumiem.

Hinriha apstiprināja, ka protesti plānoti uz nenoteiktu laiku, bet norādīja, ka valdība var tos apturēt ar lēmumu izveidot prasīto sociālo padomi vai prezentējot plānu globālās sasilšanas ierobežošanai ar 1,5 grādiem pēc Celsija, salīdzinot ar līmeni pirms rūpnieciskās revolūcijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu