VIDEO "Skatos - johaidī, soda kvīts stāv!" Vecmīlgrāvī šoferus soda par auto novietošanu uz ietves (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Vecmīlgrāvja iedzīvotāji pauduši neizpratni - kāpēc Rīgas pašvaldības policija (RPP) soda autovadītājus par spēkratu novietošanu uz asfaltēta laukuma starp daudzdzīvokļu mājām, vēsta raidījums "Bez tabu".

Raidījums uzklausīja vairākus Vecmīlgrāvja iedzīvotājus, kuri autostāvvietu trūkuma dēļ spēkratus novieto uz asfaltēta laukuma pie Edžiņa gatves 9. nama. Daļa autovadītāju stāsta, ka nesen saņēmuši soda kvītis par auto atstāšanu uz šī laukuma. Gan sodītie, gan citi apkaimē dzīvojošie autovadītāji, kuri pagaidām izsprukuši no soda, stāstīja, ka šis laukums gadiem ilgi izmantots kā vieta, kur novietot automašīnas. Pēc iedzīvotāju domām, par to, ka tur drīkst atstāt spēkratus, liecina slīpās apmales, kas, viņuprāt, tādas ierīkotas, lai atvieglotu uzbraukšanu uz laukuma un nobraukšanu no tā.

RPP gan šo laukumu sauc par ietvi, pa kuru nedrīkst pārvietoties ar automašīnu. Par to, ka tā ir ietve, liecina tas, ka noasfaltētā teritorija atdalīta no blakus esošās brauktuves (ir augstāk par brauktuvi), un slīpās apmales vien nedod atļauju uzbraukt ar automašīnu, norādīja RPP.

Kārtībsargi informēja, ka piemēro sodus par neatļautu automašīnu novietošanu daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos vien pēc iedzīvotāju izsaukumiem, līdz ar to secināms, ka kāds pasūdzējies par spēkratu novietošanu konkrētajā vietā.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu