Aicina pārdēvēt Puškina liceju Rīgā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Puškina licejs
Puškina licejs Foto: publicitātes

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) Rīgas domes frakcija iesniegusi priekšlikumu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejai lemt par vispārējās izglītības iestādes "Puškina licejs" nosaukuma maiņu uz "Sarkandaugavas licejs".

Kā informēja Rīgas vicemēra padomnieks Jānis Bebrišs, priekšlikums iesniegts 20.aprīļa komitejas sēdei.

NA/LRA frakcijas vadītāja Eināra Cilinska ieskatā, Puškina vārds izglītības iestādes nosaukumā nav pieļaujams. To esot nekavējoties jāmaina, lai neveidotos nepareizs signāls gan iedzīvotājiem, gan arī visai pārējai pasaulei.

"Diskusijai šeit nav vietas, jo tas tāpat kā piemineklis iezīmē impērijas teritoriju. Tam ir jāpieliek punkts, un tam nav sakara, kā mēs vērtējam Puškina literāros darbus. To katrs individuāli var izlemt, bet nacionālā līmenī mums ir jābūt vienotai pozīcijai un darbībām," saka Cilinskis.

NA/LRA Rīgas domes frakcija rosina izglītības iestādi pārdēvēt par Sarkandaugavas liceju tā atrašanās vietas dēļ - proti, licejs atrodas Sarkandaugavas ielā 22.

Vēsturiski tas īstenojis mazākumtautību programmu, kas arī, ņemot vērā īstenotās reformas izglītības iestādēs, skolas nolikumā tiks mainīta uz pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu