Lietuvā internetu sašūpo attēls ar BMW, kuri it kā novietoti uz gājēju pārejas. Vai ir konstatēts pārkāpums?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook/"Reidas"

Lietuvā sociālajos tīklos plašas diskusijas raisījuši divi BMW autovadītāji. No internetā atrodamā attēla rodas iespaids, ka abi auto noparkoti nepareizi. Kā ir patiesībā?

Fotoattēls uzņemts Klaipēdā pie kāda tirdzniecības centra. Tajā redzami divi BMW markas spēkrati, kuri novietoti vietā, kur ir gājēju pārejas apzīmējums un novilkta dzeltenā līnija, kas norāda, ka auto tur nedrīkst atstāt.

Kāda "Facebook" lietotāja pauda savu viedokli: "Izskatās, ka šiem diviem ceļu apzīmējumi neko nenozīmē. Gan jau piestāja uz piecām minūtēm, lai ieskrietu bankomātā izņemt naudu. Šādiem auto numurzīmes nedrīkst aizķēpāt, cilvēkiem ir jāzina, kas tā dara!"

Līdzīgi izteicās arī citi sociālo tīklu lietotāji, norādot, ka abi BMW vadītāji būtu jāsoda. Tiesa, otra daļa cilvēku ir gluži pretējās domās - apkārtnē nav pilnīgi nevienas zīmes, kas aizliegtu tur atstāt spēkratu.

Anastasija norādīja: "Kad dodos uz sporta zāli, es arī tur mēdzu atstāt savu automašīnu, jo citur nav brīvu vietu. Un man nav BMW."

Tikmēr vēl kāds iedzīvotājs aizrādīja, ka vieta izskatās pēc gājēju pārejas, taču izmēri neatbilst. "Tā nav gājēju pāreja, tā ir vienkārši apstāšanās zona, kur, piemēram, ātri iekāpt vai izkāpt. Tā drīzāk ir iekraušanas/izkraušanas zona."

Vitauts metās argumentēt, ka tāda apzīmējuma iekraušanas/izkraušanas zonai neesot.

Lietuvas policija norādīja, ka jau vairākkārt saņēmusi ziņas par šo vietu. Likumsargi norādīja, ka stāvlaukuma marķējums neaizliedz minētajā vietā novietot transportlīdzekļus. Tātad sodīt autovadītājus par mašīnu novietošanu nevar.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu