VIDEO ⟩ "Mēģina stumt nost no ceļa!" Vai šoferi apzināti cenšas savainot velobraucējus? (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Iestājoties siltākam laikam, atsākas arī velosporta profesionāļu šosejas treniņi. Vairāki riteņbraucēji saskārušies ar nejauku šoferu attieksmi, tāpēc velosipēdistiem radušās bažas, ka autovadītāji apzināti mēģina viņus notriekt, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Dace Minikoviča velobraukšanā trenējas jau trīs gadus. Viņa piedalās dažādās velobraukšanas sacensībās ārvalstīs. Bet, lai tajās varētu piedalīties, nepieciešams arī regulāri trenēties. Kā skaidroja velosportiste, ātrums, ar kādu riteņbraucējs pārvietojas treniņos, ir 30, dažkārt 40 kilometru stundā. Tieši regulārajos treniņos un sacensībās gūtā pieredze viņai ļāvusi izvairīties no nopietnām traumām nesenā negadījumā uz ceļa.

Arī velosportistei Zanei Kalveršai-Ķeņģei bijusi līdzīga pieredze. Viņa uzskata, ka ir nepieciešama sabiedrības izglītošana. Jo īpaši tas attiecoties uz dažādu uzņēmumu preču un kravas pārvadātāju autovadītājiem.

Satiksmes drošības eksperta Oskara Irbīša ieteikums autovadītājiem ir mēģināt iejusties velosipēdista ādā.

"Ja cilvēks brauc ar busiņu vai kravas auto, tad vēlams būtu ievērot tik lielu intervālu, cik nu var atļauties," norādīja Irbītis. "Ja ir iespēja, tad varbūt šo velosipēdistu, sevišķi lielā ātrumā braucot, apdzīt tāpat, kā mēs apdzenam automobiļus – iebraucot daļēji vai pilnībā pretējā pusē, jo tomēr tas aerodinamiskais vilnis, kas nāk pēc tā kravinieka, diezgan būtiski rausta velosipēdu."

Tomēr, kā liecina Zanes pieredze, realitātē tikai daļa šoferu saprotot, kāpēc nepieciešams ieturēt distanci.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu