Par vīrieša nolaupīšanu un slepkavību Latgalē aizturētas piecas personas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pirmdien, 17. aprīlī, Valsts policija aizdomās par personas nolaupīšanu un slepkavību Augšdaugavas novadā, Naujenes pagastā aizturēja vairākas personas, informē Valsts policija (VP). 

Veicot plašus operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas vakar, 20. aprīlī, atrada meklēšanā esošās personas līķi. Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā.

Šī gada 1. martā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa likumsargi saņēma informāciju, ka Augšdaugavas novadā, Naujenes pagastā kopš šī gada 16. februāra savā dzīvesvietā nav atgriezies 1988. gadā dzimis vīrietis.

Aizdomās par personas nolaupīšanu tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 153. panta pirmās daļas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Veicot plašus operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, likumsargi noskaidroja vairāku personu iespējamu saistību ar minētā vīrieša pazušanu, kā rezultātā 17. un 18. aprīlī Naujenes pagastā aizturēja piecas personas.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka aizturētie vīrieši ir nolaupījuši minēto personu un vairākas dienas to fiziski iespaidojuši, nodarot miesas bojājumus, no kuriem vīrietis mira.

Vakar, 20. aprīlī, Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas Naujenes pagastā, kādā laukā atrada apraktu nolaupīta vīrieša līķi.

Daugavpils tiesa 1990. gadā un 1985. gadā dzimušajiem vīriešiem piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājums.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu