Kamēr Peskova dēls it kā karoja Ukrainā, viņa "Tesla" tika pie sodiem Maskavā (11)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs
Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs Foto: AP/Scanpix

Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgēnijs Prigožins apgalvo, ka vagneriešu rindās Ukrainā esot karojis Kremļa runasvīra Dmitrija Peskova dēls. Taču laikā, ko vīrietis it kā esot aizvadījis Ukrainā, viņa "Tesla" elektromobilis Maskavā ticis pie vairākiem sodiem par ātruma pārsniegšanu, raksta portāls "Meduza".

Prigožins 21.aprīlī publicētā intervijā apgalvoja, ka Krievijas prezidenta preses sekretārs Peskovs esot palūdzis uzņemt savu dēlu "Vagner" rindās kā "parastu artilēristu" un tas ar uzticētajiem pienākumiem esot ticis galā labi.

Prigožins nenorādīja, par kuru no Peskova dēliem runā, taču izteicās, ka jaunais vīrietis daļu savas dzīves esot aizvadījis ASV vai Lielbritānijā. Aprakstam atbilst Peskova vecākais dēls - 33 gadus vecais Nikolajs Čoulzs, kurš desmit savas dzīves gadus dzīvoja Lielbritānijā un Krievijā atgriezās 2011. vai 2012.gadā.

Saskaņā ar Prigožina teikto Peskovs pie viņa esot vērsies 2022.gada vasarā. Prigožins ieteicis pievienoties "Vagner", nevis bruņotajiem spēkiem, kur viņu "vai nu nosēdinās štābā, vai arī sūtīs [kaujas laukā] kā lielgabalu gaļu". Prigožins Peskova dēlu esot uzņēmis algotņu grupējumā "ar viltotiem dokumentiem, kuros izmainīts vārds, uzvārds un tēvavārds". Vīrietis esot izgājis apmācības, pusgadu darbojies "Vagner" un pēc līguma beigām atvaļinājies. 

Peskovs šos apgalvojumus nav komentējis.

Nikolajs Čoulzs intervijā izdevumam "Komsomoļskaja pravda" stāstīja, ka kara sākumā tēvs viņam esot palīdzējis pievienoties "Vagner" un ka viņš esot saņēmis medaļu "Par drosmi" par kādu "īpašu militāru sasniegumu".

"Visa mana ekipāža paveica varoņdarbu. Mums bija ļoti interesants izbrauciens. Vairāk neko pastāstīt nevaru," viņš teica intervijā. 

Taču vairākos medijos izskanējušas šaubas par to, vai Peskova dēls patiešām karojis Ukrainā. 2022.gada 24.jūlijā un 6.novembrī, kad Čoulzs it kā atradās Ukrainā, viņa "Tesla Model X" tika pieķerts pārkāpjam ceļu satiksmes noteikumus Maskavā. 

Ziņapmaiņas vietnes "Telegram" kontā "ВЧК-ОГПУ" esošie un bijušie "Vagner" artilēristi komentēja, ka neesot Čoulzu redzējuši "ne Soledaras, ne Bahmutas uzbrukuma virzienos". Komentāros pieteicās arī Čoulza paziņas, kuri sacīja, ka vīrietis neesot bijis nekādā ilgā prombūtnē.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu