Piemaskavā atrasts nogāzies drons ar sprāgstvielām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Maskavas apgabalā svētdien atrasts nogāzies bezpilota lidaparāts, kurš bijis aprīkots ar sprāgstvielām, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Kā ziņo Krievijas propagandas aģentūra TASS, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošajās institūcijās, drons atrasts Noginskas rajonā, netālu no dārziņu kooperatīva “Zarja”.

Drons nogāšanās trieciena rezultātā esot pārlūzis uz pusēm.

Kā norādīja TASS avots, drona atlūzas aizvestas ekspertīzes veikšanai. Ekspertīzē plānots noskaidrot, kas dronu palaida un kurp tas lidojis.

Tikmēr izdevums “Baza” sniedz detalizētāku informāciju.

Saskaņā ar izdevuma rīcībā esošo informāciju, nokritušo lidaparātu esot atradusi kāda vietējā iedzīvotāja, kura bija devusies uz mežu aprakt savu nomirušo kaķi.

Policijai viņa par savu atradumu nav ziņojusi, jo baidījusies, ka viņu sodīs par nelikumīgu dzīvnieka apbedīšanu.

Sieviete nolēmusi, ka nokritušais drons esot kāda cilvēka rotaļlieta. Viņa dronu nofotografējusi un bildes ievietojusi dārziņu kooperatīva čatā.

Policijai par dronu pavēstījis kāds no šī čata dalībniekiem.

“Baza” arī apgalvo, ka lidaparāts esot bijis aprīkots ar 17 kilogramiem sprāgstvielas.

Pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā pagājušā gada februārī, vairākkārt ticis ziņots par bezpilota lidaparātu uzbrukumiem vai nokrišanu dažādos Krievijas reģionos.

Krievija šajos incidentos apsūdz Ukrainu, savukārt Ukraina oficiāli nav atzinusi savu saistību ar šāda veida operācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu