FOTO Sadarbībā ar Brekti un "One Wolf" radīta īpaša biedrības "Ogle" kreklu sērija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes.

3. maijā Latvijas dizaina konceptveikalā RIIJA notiks prezentācijas pasākums biedrības “Ogle” izveidotajai kreklu sērijai, kuras pamatā tiek aktualizēta mentālā veselība un attēlotas ar to saistītas tēmas.

Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja aplūkot biedrības “Ogle” radīto kreklu sēriju, kuras dizainu radījuši Latvijā pazīstami mākslinieki - Laima Jurča, Emīls Salmiņš un Kristians Brekte.

Sadarbība ar māksliniekiem izveidota, lai destigmatizētu mentālās veselības problēmas un kopīgi pievērstu sabiedrības uzmanību bieži sastopamām, bet vienlaikus noklusētām tēmām, kā arī liktu apstāties un aizdomāties, aicinot apkārtējos uz sarunu par redzēto.

Savās grafikās mākslinieki attēlojuši dažādas tēmas, ar ko sastapušies paši vai novērojuši sabiedrībā, tādējādi pirmajā sērijā radīti četri kreklu dizaini - “Trauksme”, “Depresija”, “Atkarība” un “Pašnāvība”. Turklāt katram kreklam mugurpusē atrodams QR kods, kuru noskenējot, iespējams atrast dažādus informatīvus rīkus un noderīgus kontaktus, lai nepieciešamības brīdī varētu palīdzēt sev vai apkārtējiem.

Foto: publicitātes.

Ierobežotā daudzumā pieejamā kreklu sērija veidota sadarbībā ar pašmāju modes zīmolu “One Wolf”, kas rada augstas kvalitātes, Latvijā ražotus un iedvesmojošus unisex apģērbus.

Foto: publicitātes.

Mentālās veselības atbalsta biedrība “Ogle” kopš 2019. gada organizē mentālās veselības un mūzikas festivālus, koncertus, diskusijas un cita veida pasākumus, kā arī cieši sadarbojas ar dažādām organizācijām un speciālistiem, kā “Skalbes”, “Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā”, “The Human Aspect” u.c., lai mazinātu stigmu un aktualizētu mentālās veselības nozīmi cilvēka dzīvē.

Ar šādu pasākumu starpniecību “Ogles” mērķis ir izglītot sabiedrību un uzrunāt cilvēkus vienkāršā un saistošā formātā, atgādinot, ka grūtos brīžos mēs neesam vieni, iedrošinot runāt par problēmām un nepieciešamības gadījumā vērsties pēc profesionāļu palīdzības.

Foto: publicitātes.

Pasākumā gaidīts būs ikviens interesents, lai iepazītos ne tikai ar radīto kreklu sēriju, bet arī uzzinātu par biedrības “Ogle” darbību, līdz šim izdarīto un nākotnes plāniem.

Kreklu prezentācijas pasākums norisināsies 3. maijā plkst. 17 Latvijas dizaina un dzīvesstila konceptveikala “RIIJA” telpās, Tērbatas ielā 6/8.

Pasākuma laikā par muzikālo daļu parūpēsies grupas “Rainis peldkostīmā” dalībnieki Laura Gabrāne un Raimonds Batura, kuru daiļradē cieši klātesoša ir arī mentālās veselības tematika. Pasākuma laikā tiks filmēts/fotografēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu