Lauksaimnieki var pieteikties marķētās dīzeļdegvielas iegādei (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lauksaimnieki. Ilustratīvs foto.
Lauksaimnieki. Ilustratīvs foto. Foto: PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS

Ceturtdien, 27. aprīlī, sāksies iesniegumu pieņemšana marķētās dīzeļdegvielas saņemšanai lauksaimniekiem 2023./2024.saimnieciskajā gadā, informē Lauku atbalsta dienestā (LAD).

Kā norāda LAD, lai saņemtu tiesības iegādāties marķētu dīzeļdegvielu, pretendentam ir jāveic lauksaimnieciskā darbība un uz 1.jūniju jābūt reģistrētam Uzņēmumu reģistrā vai Valsts ieņēmumu dienestā.

Dienestā skaidro, ka dīzeļdegvielu piešķir par Ilgtspēju sekmējošu ienākumu pamatatbalstam vai Maksājuma mazajiem lauksaimniekiem saņemšanai deklarēto un apstiprināto hektāru skaitu.

Ieņēmumiem no lauksaimnieciskās ražošanas vai akvakultūras produkcijas ražošanas, neskaitot saņemto valsts un Eiropas Savienības atbalstu, ir jābūt vismaz 350 eiro no hektāra, bet bioloģiski sertificētajās saimniecībās - vismaz 210 eiro no hektāra.

Marķēto dīzeļdegvielu var izmantot kravas pašpārvadājumiem, traktortehnikai un lauksaimniecības pašgājējmašīnās lauksaimniecības produkcijas ražošanai, lauksaimniecības zemes apstrādei un tādas meža vai purva zemes apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes, kā arī zemes apstrādei zem zivju dīķiem.

Pieteikumus var iesniegt līdz 1. jūnijam.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu