Ukrainas tiesa arestējusi Medvedčuka sievas 25 miljonus eiro vērtus īpašumus (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas tiesa arestējusi prokrieviskā ukraiņu politiķa un oligarha Viktora Medvedčuka sievai Oksanai Marčenko piederošus aktīvus vairāk nekā miljarda hrivnu (aptuveni 25 miljonu eiro) vērtībā, informējis Ukrainas Drošības dienests.

Kā norādīja dienests, runa ir par 13,7% Zaporižjes dzelzs sakausējumu rūpnīcas akciju. Šī rūpnīca ir viens no lielākajiem metalurģijas uzņēmumiem Eiropā.

Marčenko šīs akcijas kontrolējusi ar četru ārzonas kompāniju starpniecību.

“Aktīvu arestēšana pasargās tos no pārdošanas vai pārreģistrēšanas uz citām personām un pavērs ceļu uz to nonākšanu valsts īpašumā,” teikts Ukrainas drošības dienesta paziņojumā.

Dienests arī atgādina, ka Ukrainas varas iestādes jau līdz šim arestējušas Marčenko kontrolētus aktīvus vairāk nekā sešu miljardu hrivnu vērtībā.

Oksana Marčenko ir Viktora Medvedčuka trešā sieva.

Ukrainas varas iestādes šā gada aprīlī izsludināja Marčenko meklēšanā. Saskaņā ar Krievijas medija “Meduza” rīcībā esošo informāciju, Marčenko šobrīd dzīvo Maskavā.

Viktors Medvedčuks tika atbrīvots pagājušā gada rudenī, kad viņš tika iesaistīts Krievijas un Ukrainas gūstekņu apmaiņā. Kopš tā laika Medvedčuks uzturas Krievijā. Šā gada janvārī viņam tika atņemta Ukrainas pilsonība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu