Video ⟩ LIZDA un IZM runā divās valodās, uzskata Kariņš (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Šķiet, ka ilgstoši Latvijas Izglītības un zinātnieku darbinieku arodbiedrība (LIZDA) un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) runā divās valodās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vienlaikus viņš norādīja, ka nepieciešams kopīgi strādāt, lai pašvaldības finansējumu, kas paredzēts skolotāju algām, novirza tieši tur, kur tas ir paredzēts. Tāpat viņš atgādināja, ka jau ir pieņemti attiecīgie lēmumi, lai skolotāju prasības tiktu izpildītas.

Streikojošo pedagogu prasību izpildei valdība plāno atvēlēt vēl 4,168 miljonus eiro, iepriekš apliecināja izglītības ministre Anda Čakša (JV).

Šī summa tiks piešķirta papildus jau atvēlētajiem 9 039 833 eiro, ko paredz 21. aprīlī apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par pedagogu atalgojumu. Finansējums tiks izmantots atalgojuma pacelšanai arī tiem pedagogiem, kuru algu likme šobrīd ir lielāka par minimālo.

LIZDA un IZM vēl līdz pirmdienai bija atšķirīgi viedokļi, vai valsts ir izpildījusi pedagogu streika prasības - IZM uzstāja, ka prasības ir izpildītas, jo paredzēts prasītais finansējums zemāko algas likmju celšanai, savukārt LIZDA uzstāja, ka pielikums nepieciešams arī tiem pedagogiem, kas jau tagad saņem lielākas algas.

Kopš 24. aprīļa Latvijā notiek LIZDA rīkotais pedagogu trīs dienu streiks. LIZDA ir draudējusi pagarināt streiku, jo uzskatīja, ka valdība neesot izpildījusi visas streika prasības, kamēr IZM bija pretējs viedoklis.

LIZDA pirms streika pamatā prasīja palielināt pedagogu algas un mainīt slodžu sadalījumu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu