Rīgā, dzēšot niedrēs izcēlušos ugunsgrēku, cietis cilvēks (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgā otrdien, 26. aprīlī, dzēšot niedrēs izcēlušos ugunsgrēku, cietis cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst. 13.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Durbes ielu Rīgā, kur dega niedres 100 kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku, viens cilvēks cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.14.15 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 16.56 ugunsdzēsēji devās uz Alūksnes novada Alsviķu pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts 90 kvadrātmetru platībā un kūla 300 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 21.

Vēl ugunsdzēsēji devās uz Dobeles novada Naudītes pagastu, kur dega vieglā automašīna sešu kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst automašīnu, pirms glābēju ierašanās ugunsgrēkā cieta cilvēks, kas nodots NMPD mediķiem. Plkst. 12.42 degšana tika likvidēta.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 11 kūlas ugunsgrēki. Kopumā Latvijā dzēsti jau 468 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākie no tiem dzēsti Ludzas novada Briģu pagastā, kur dega kūla trīs hektāru platībā, jaunaudze divu hektāru platībā un neapdzīvota māja 60 kvadrātmetru platībā, un Ludzas novada Nirzas pagastā, kur dega kūla un atkritumi divu hektāru platībā, kā arī neapdzīvota māja 50 kvadrātmetru platībā.

Vēl Augšdaugavas novada Kalkūnes pagastā dega kūla 1,5 hektāru platībā un Jēkabpils novada Jēkabpilī dega kūla un krūmi viena hektāra platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 81 izsaukumu - 54 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 11 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega pirts, šķūnis, divas dārza mājas, nojume un atkritumu konteiners, divi jumti, piebūve, pārsegums, apkures katls, sadzīves mantas un būvmateriāli, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs vieglās automašīnas, transformators, elektrības stabs, vadi, meža zemsedze, kūdra, zaru kaudze, lapu kaudze, kaste un sešos gadījumos atkritumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu