Pagarina Krištopana vadītās parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Saeima ceturtdien, 27. aprīlī, pieņēma finanšu sistēmas "kapitālā remonta" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšlikumu pagarināt tās darbu par četriem mēnešiem, lai gala ziņojums būtu pieejams septembra sākumā.

Saskaņā ar Saeimas lēmumu parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbs pagarināts līdz augusta beigām.

Pēc opozīcijas 34 deputātu priekšlikuma Saeimā pirms pavasara tika izveidota parlamentārās izmeklēšanas komisija, lai izvērtētu finanšu sektora "kapitālā remonta", kas saistīts ar centieniem stiprināt valsts uzraudzību, negatīvās sekas uz valsts finanšu un kapitāla tirgus sistēmu un izmeklētu iespējamu "PNB bankas" novešanu līdz maksātnespējai, "ABLV Bank" novešanas līdz piespiedu pašlikvidācijai apstākļus, kā arī "Baltic International Bank" darbības apturēšanas apstākļus.

Komisija savu darbību sāka februārī, un beigt darbu bija paredzēts aprīļa beigās. Tomēr pēc komisijas priekšsēdētāja Viļa Krištopana (LPV) priekšlikuma, komisijas darbu tika rosināts pagarināt par četriem mēnešiem, kā iemeslu minot nepieciešamību pēc papildu laika.

Saeimas deputāts Edmunds Jurēvics (JV), kurš komisijas sēdē balsoja pret komisijas darba pagarināšanu, aģentūrai LETA uzsvēra, ka, ja būtu bijusi patiesa vēlme strādāt pēc būtības, šajā laikā būtu iespējams paveikt izmeklējošo darbu.

"Bet iepriekšējo mēnešu darbs komisijā bija haotisks, bija mēģinājumi nevis jēgpilni darīt, bet drīzāk izmantot komisiju, lai rīkotos pret valsts interesēm un iejauktos konkrētās tiesvedībās," sacīja deputāts.

Jurēvicam arī ir aizdomas, ka arī gala ziņojumā būs centieni iekļaut faktiem neatbilstošu informāciju, izteicienus un frāzes, ko varētu izmantot tie, kas tiesājas ar Latviju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu