Pēc vardarbības konstatēšanas reorganizēs Daugavpils "Ģimenes māju Pīlādzis"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rotaļlietas
Rotaļlietas Foto: Evija Trifanova/LETA

Daugavpils dome nolēma reorganizēt iestādi "Ģimenes māja Pīlādzis", kurā iepriekš tika konstatēta vardarbība pret bērniem.

Domes sēdē tika atzīts, ka iepriekš pieņemtais lēmums izveidot "Ģimenes māju Pīlādzis", nodalot to no daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra "Priedīte", esot bijusi kļūda. Bērni, kuri šajā iestādē saņēma pakalpojumu, esot bijuši pieraduši pie darbiniekiem un katram bijusi sava uzticības persona.

Nomainoties vadītājam un audzinātājiem, pakalpojuma kvalitāte esot kritusies. Kopš "Ģimenes mājas Pīlādzis" izveidošanas, esot nomainīti četri šīs iestādes vadītāji, taču situācija nav uzlabojusies.

Tādēļ tika izveidota darba grupa, kas meklēja risinājumus turpmākajai rīcība. Apspriežoties arī ar daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra "Priedīte" pārstāvjiem, nolemts "Pīlādzi" reorganizēt un pievienot atpakaļ daudzfunkcionālajam sociālo pakalpojumu centram. Šādu risinājumu šodien atbalstīja arī pašvaldības deputāti.

Reorganizācija paredzēta ar šī gada 1.jūliju.

LETA jau ziņoja, ka Daugavpils "Ģimenes mājā Pīlādzis" tika konstatēta vardarbība pret bērniem. Daugavpils dome sociālā dienesta vadītāju Līviju Drozdi atbrīvoja no amata par būtiskiem darba līguma nosacījumu pārkāpumiem.

Izskatot saņemto Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas atzinumu par iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem Valsts policija sāka kriminālproceu par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo.

Iestāde ir Daugavpils Sociāla dienesta pakļautībā un izveidota 2022.gada janvārī, lai maksimāli pietuvināt bērnu ikdienu ģimeniskai videi.

"Pīlādzī" dzīvoja 20 bērni vecumā no astoņiem līdz 17 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu