Robežsargi aizturējuši meklēšanā izsludinātu personu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas–Baltkrievijas ārējās sauszemes robežas posms Robežnieku pagastā.
Latvijas–Baltkrievijas ārējās sauszemes robežas posms Robežnieku pagastā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien no nelikumīgas Latvijas - Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 19 cilvēki. Aizturēta arī policijas meklētā persona, informē Valsts robežsardzē.

Vientuļu robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

Tikmēr līdz šim šogad no nelikumīgas Latvijas - Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 1945 cilvēki.

Savukārt humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta 17 cilvēkiem, un kopumā šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 172 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 50 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 32 robežpārkāpēji.

Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Kazahstānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām - vienam Azerbaidžānas, vienam Uzbekistānas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām - četriem Moldovas, trīs Baltkrievijas, diviem Kirgizstānas, diviem Rumānijas, vienam Latvijas, vienam Rumānijas, vienam Igaunijas un vienam Azerbaidžānas pilsonim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu