Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Krāpšana palielina iespēju salauzt dzimumlocekli! Lasi par dīvainākajiem atklājumiem par seksu (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kāpēc precētajiem vīriešiem laikā no 17 līdz 19 ir vislielākā iespēja salauzt savu dzimumlocekli? Kāpēc sievietes izvēlas neizskatīgus vīriešus? Vai zinājāt, ka šķiršanās vīrieti var nogalināt un ka seksa efekts var ilgt pat 48 stundas? Iepriekšējā desmitgade sagrāvusi daudz klišeju un pieņēmumu par to, kādām jābūt lieliskām attiecībām, piemērotiem partneriem un ideālām seksam, raksta "Huffpost". ASV universitāšu pētnieki konstatējuši: daudz kas ir mainījies.

Daiļais princis ir aizvakardiena. Sievietes ir laimīgākas, esot kopā ar mazāk pievilcīgiem vīriešiem

Nekādie, ne pārāk glītie vīri ar sievām skaistulēm – tā nav nekāda komēdija. Sievietes pašas viņus intuitīvi izvēlējušās savas laimes vārdā! Floridas štata universitātes pētījums atklāja, ka veiksmīgās attiecībās sieviete parasti ir "estētiski apdāvinātāka" nekā viņas partneris un ka sievietes attiecībās vislaimīgākās ir nevis ar skaistuļiem, bet ar normāla izskata vīriešiem.

Aptaujā 113 jaunlaulāto pāru grupa tika novērtēta pēc viņu individuālā izskata. Pētnieki atklāja, ka, ja vīrietis bija mazāk pievilcīgs nekā viņa sieva, viņš daudz vairāk kompensēja to ar dāvanām, seksuālu aktivitāti un piedalīšanos mājas darbos. Kāds gan pārsteigums, ka šādi aprūpēta sieva laulībā ir laimīga?

"Vīri būtībā šķita apņēmīgāki, vairāk ieguldījās, lai iepriecinātu savas sievas, saprotot, ka viņiem ir paveicies," teikts pētījumā.

Pētnieki arī atklāja, ka "mazāk pievilcīgās" sievietes bija vairāk motivētas ievērot diētu un novājēt, ja viņu vīri bija izskatīgi vīrieši.

"Rezultāti atklāj, ka fiziski pievilcīgs vīrs var negatīvi ietekmēt sievas labsajūtu, īpaši, ja šīs sieva nav īpaši pievilcīga vai tāda nejūtas," teikts pētījumā.

Ja tavs bijušais vēlas, lai jūs joprojām būtu draugi, viņš varētu būt psihopāts

Kad tavs bijušais jautās: "Vai mēs joprojām varam būt draugi?", labāk uzmanīties.

Oklendas universitātes pētnieki atklājuši, ka cilvēki ar tādām personības iezīmēm kā narcisms un psihopātija labprāt patur savu bijušos tuvumā – bet ne aiz vēl neatdzisušām jūtām, bet aiz aprēķina.

Saskaņā ar pētījumu, vēlme saglabāt seksuālo piekļuvi (veco labo laiku vārdā, ha), finansiāla palīdzība (paspēlēs uz jūtām un palūgs desmitnieku!) vajadzības gadījumā vai nepieciešamība joprojām kontrolēt bijušo partneri bija daži no galvenajiem iemesliem, lai uzturētu kontaktus ar bijušajiem partneriem, īpaši vīriešiem.

Vīriešu geju pāri bieži vien paliek kopā ilgāk nekā heteroseksuāli pāri

ASV viendzimuma laulības tika legalizētas 2015. gadā – gandrīz pēc desmitgades šī jaunā demogrāfiskā situācija pētniekiem ļauj izdarīt interesantus secinājumus.

Viljamsa institūta pētījums, kurā tika pētīti viendzimuma un heteroseksuāli pāri 12 gadu garumā, atklāja, ka geju pāriem ir vismazākā iespēja izšķirties. Savukārt lesbiešu pāriem bija vislielākā iespēja izjukt. Heteroseksuāli pāri bija kaut kur pa vidu. Pētījuma laikā attiecības pārtrauca 14,5% vīriešu pāru, 29,3% sieviešu pāru un 18,6% vīriešu un sieviešu pāru.

Sekss ir pārvērtēts! Iespējams, šobrīd esam seksa lejupslīdes tūkstošgades vidū

Gadsimtu mijā un labu brīdi pēc tās ASV netrūka hiperdramatisku virsrakstu, piemēram: "Seksa lejupslīde: kāpēc jaunieši izvairās no tuvības un ko tas nozīmē sabiedrībai". Pētījumi un sociālās aptaujas liecināja, ka 2000. gadu sākumā jauniešiem bija mazāk seksa partneru nekā divu iepriekšējo paaudžu pārstāvjiem.

Līdz tam nu pasaule ir nokļuvusi: vecākā paaudze satraucās par to, ka divdesmitgadnieki vairs nemetas seksā kā tādi trusīši! Divdesmitgadnieki pētījumos un aptaujās rātni atbildēja uz jautājumiem, no kā varēja secināt, ka sekss viņiem ir divarpus reižu retāk nekā iepriekšējo paaudžu pārstāvjiem šajā vecumā. Vēl vairāk: 15% pilngadību sasniegušie ziņoja, ka viņiem seksa vēl nav bijis vispār.

Ne jau tikai jaunieši pret seksu izturas vēsāk. Pētījumi rāda, ka pēdējās desmitgadēs arī pieaugušo seksa biežums samazinājās vidēji no 62 līdz 54 reizēm gadā. Tiesa, tas nozīmē, ka vidējais pieaugušais joprojām nodarbojas ar seksu biežāk nekā reizi nedēļā.

Iepazīšanās spēle: mēs drosmīgi izvēlamies labākos eksemplārus

Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts 2018. gada augustā žurnālā "Science Advances", tiešsaistes iepazīšanās vietņu lietotāji lielāko daļu laika pavada, mēģinot sazināties ar cilvēkiem ārpus savas līgas. Citiem vārdiem sakot, mēs mēģinām nozvejot pašu lielāko un skaistāko zivi dīķī, pat apzinoties, ka mūsu uzliktais tārpiņš uz āķa nav tas treknākais.

Pētnieki pārskatīja tūkstošiem ziņojumu starp gandrīz 200 000 vīriešu un sieviešu kādā vārdā nenosauktā populārā bezmaksas tiešsaistes iepazīšanās vietnē.

Pēc mēnesi ilgas rūpīgas ziņu monitorēšanas viņi atklāja, ka lielākajai daļai vietnes lietotāju ir tendence sūtīt ziņas tieši par 25% vēlamākiem cilvēkiem nekā viņi paši. (Vēlamību šajā pētījumā nosaka atkarībā no tā, cik ziņojumu lietotājs ir saņēmis mēneša laikā.)

"Mūsu pētījums liecina, ka cilvēki meklē partnerus, kuri ir nedaudz iekārojamāki nekā viņi paši. Sievietes šajā ziņā ir nedaudz mazāk mērķtiecīgas nekā vīrieši," komentē Mičiganas universitātes socioloģijas asociētā profesore un pētījuma autore Elizabete Bruha.

Vīriešiem, kuri krāpj, ir lielāka iespēja salauzt dzimumlocekli

Vīrieši, esiet piesardzīgi laikā no 17 līdz 19 attiecībās ar kādu, kas nav jūsu dzīvesbiedrs: gadījuma sekss šajā laikā var izraisīt dzimumlocekļa lūzumu.

Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā "Journal of Sexual Medicine", krāpšana palielina vīriešu dzimumlocekļa lūzumu risku. Merilendas universitātes Medicīnas centra pētnieki savā pētījumā iekļāva vīriešus, kuri salauzuši dzimumlocekli seksa laikā, un atklāja, ka lielākā daļa no viņiem tobrīd bija ārlaulības attiecībās. (Labi, tehniski tas nav lūzums, patiesībā tas ir iekšējs plīsums, taču nepatīkami tas ir tik un tā.)

Kas padara ārpuslaulības seksu tik traumatisku? "Ja vīrietim ir ārlaulības attiecības, visticamāk viņš steidzas un, iespējams, nodarbojas ar seksu dīvainā, sev neierastā laikā, vietā un pozā," komentē vadošais pētnieks Endrjū Krāmers. "Es domāju, ka ir salīdzinošo maz vīriešu, kuri salauž dzimumlocekli guļamistabā ar savu sievu, ar kuru precējušies vairākus gadus."

Ja vispār vēlaties precēties, vislabāk to darīt vecumā no 25 līdz 32 gadiem

Vai vēlaties apprecēties un nešķirties? Pārāk jaunam mesties laulībā nav prāta darbs, bet pārāk ilgi kavēties arī nevajadzētu. Pēc Jūtas universitātes veiktā pētījuma, apprecoties pēc 30 gadu vecuma, pieaug šķiršanās risks.

Sociologs Nikolass Volfingers aplūkoja ASV Nacionālā ģimenes izaugsmes pētījuma datus un atklāja, ka, lai gan risks, ka laulība beigsies ar šķiršanos, nepārtraukti samazinās, laulībās pēc 25 gadu vecuma tas atkal sāk pieaugt. Sasniedzot 32 gadu vecumu un tikai tad precoties, izredzes uz šķiršanos palielinās par 5%. Citiem vārdiem sakot, statistiski drošāk precēties ir vecumā no 25 līdz 32 gadiem.

Dažas labas ziņas par laulības stāvokli aizgājušajā desmitgadē? Šķiršanās gadījumu skaits samazinās. Daļēji tāpēc, ka cilvēki dzīvo kopā, bet oficiāli neprecas. Grūti oficiāli šķirties, ja neesat oficiāli precējušies.

Vīriešiem šķiršanās var būt potenciāli nāvējoša

Pagājušās desmitgades lielākajā šķiršanās pētījumā Nebraskas universitātes pētnieki atklāja, ka šķirtiem un neprecētiem vīriešiem ir augstāks mirstības līmenis un viņi ir vairāk pakļauti narkotiku lietošanai un depresijai nekā precēti vīrieši. Pētnieki arī atklāja, ka šķirtie vīrieši biežāk iesaistās riskantās darbībās, piemēram, pārmērīgi lieto alkoholu un narkotikas. Šķirteņiem ir par 39% lielāks pašnāvības risks nekā precētiem vīriešiem. Arī depresija biežāka ir šķirteņiem nekā precētiem vīriešiem, un šķirtie vīrieši 10 reizes biežāk nekā precējušies vīrieši saņem psihiatrisko aprūpi.

Apmierinājums pēc seksa ilgst 48 stundas

Parasti pēc seksa ir labāks garastāvoklis, pateicoties endorfīnu un citu labas pašsajūtas hormonu plūdiem, kas izdalās pēc seksa kulminācijas.

Floridas štata universitātes pētnieki atklājuši, ka seksa pozitīvā ietekme ilgst līdz pat divām dienām – tieši šī sajūta var palīdzēt pāriem izveidot ciešu saikni.

Vadošā pētniece Andrea Meltzere uzskata, ka 48 stundu seksa efekta iemesls varētu būt skaidrojams ar bioloģiju.

"Četrdesmit astoņas stundas ir aptuveni tikpat daudz, cik ilgs ir laiks, kurā tiek panākta maksimāla apaugļošanās. Tik daudz laika nepieciešams arī spermatozoīdu koncentrācijas atjaunošanai līdz maksimālajam līmenim, un, visbeidzot, 48 stundas ir laiks, cik ilgi spermatozoīdi paliek maksimāli dzīvotspējīgi sievietes reproduktīvajā sistēmā," skaidro pētniece. "Tas ir patiešām interesanti, ka ilgstošais emocionālais pacēlums pēc seksa ilgst tikpat, cik seksa bioloģiskās sekas."

Ciešas attiecības ar vīra radiniekiem var mainīt jūsu šķiršanās izredzes

Mičiganas Universitātes publicētajā 26 gadu ilgā pētījumā atklājies, ka tad, ja vīram ir ciešas attiecības ar sievas vecākiem, pāra šķiršanās risks samazinājās par 20%. Savukārt tad, kad sieva ziņoja par ciešām attiecībām ar vīra vecākiem, laulības šķiršanas risks pieauga par 20%. Kāpēc tāda atšķirība?

Pētniece Terija Orbuha uzskata, ka daudzas sievas vīra vecākus uzskata par traucējumu un laulības apdraudējumu, savukārt vīri mēdz savas sievasmātes uztver mazāk personiski.

Pāriem, kuri kopīgi saimnieko, ir labāks sekss

To, ka nav tādu vīriešu un sieviešu darbu, apliecina arī pētījumi. Albertas universitātes pētnieki atklājuši, ka pāriem, kuri sadalīja mājas darbu pienākumus, bija lielāka apmierinātība ar attiecībām un bija vairāk seksa nekā pāriem, kuri rīkojās pēc vecajām shēmām, kur mājas darbu čempione ir sieviete.

"Mājsaimniecības darba dalīšana nodrošina to, ka partneri jūtas cienīti, veicot ikdienas dzīves uzdevumus," komentē vadošais pētnieks Mets Džonsons. "Apziņa, ka partneris izdara savu daļu arī ne tik iedvesmojošā procesā kā sadzīviski mājas darbi, palīdz izvairīties no dusmām un rūgtuma, radot apstākļus iedvesmojošai atpūtai, vārdu sakot, seksam."

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu