Video ⟩ Rīgā aizvadīts tradicionālais veloentuziastu brauciens "Kritiskā masa" (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Velobrauciens "Kritiskā masa".
Velobrauciens "Kritiskā masa". Foto: LETA

Rīgā pirmdien notika tradicionālais veloentuziastu brauciens "Kritiskā masa", kura mērķis ir atgādināt politiķiem par veloinfrastruktūras jautājumu risināšanu galvaspilsētā, liecina organizatoru publiskotā informācija sociālajā tīklā "Facebook".

"Ikviens ir "Kritiskās masas" organizators - iesaki maršrutu, izdomā saukļus, izpušķo sevi un velosipēdu, paņem līdzi magnetofonu vai padari braucienu foršāku kā citādi, filmē un fotogrāfē, radi," aicināja organizatori.

Brauciena laikā organizatori aicināja dalībniekus turēties ceļa labajā malā, nebraucot pa pretējo joslu un ietvēm, turēties cieši kopā, lai nelaistu garām auto, tomēr vienmēr palaist operatīvos transportlīdzekļus un pēc iespējas netraucēt ceļu sabiedriskajam transportam un gājējiem.

Tāpat organizatori aicināja dalībniekus neveikt straujus manevrus un pārdrošus trikus, ar rokas signālu un balsi brīdināt, kad plānots apstāties vai pagriezies, kā arī neiesaistīties konfliktos.

Dalībnieku pulcēšanās notika pie Dailes teātra un pasākumā bija aicināti piedalīties arī skrituļslidotāji, cilvēki, kuri pārvietojas ratiņkrēslos un citi.

"Kritiskās masas" velobraucienā tradicionāli piedalās vairāki tūkstoši dalībnieku.

Neskatoties uz pasākuma, iespējams, mazliet provokatīvo raksturu, Latvijas Televīzija citu satiksmes dalībnieku negācijas brauciena dalībnieku virzienā nemanīja. Akcija noritēja mierīgi, vēsta lsm.lv.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu