Izraēlas triecienā Sīrijā nogalināts karavīrs, Alepo lidosta aptur darbu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas bruņoto spēku triecienā Sīrijas ziemeļos pirmdienas vakarā viens karavīrs nogalināts un ievainoti septiņi cilvēki, to vidū divi civilisti, turklāt trieciena rezultātā apturēts Alepo starptautiskās lidostas darbs, otrdien vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

"Ap plkst.23.35 ienaidnieks izraēlieši veica gaisa triecienu ar vairākām raķetēm Alepo starptautiskajai lidostai un vairākiem objektiem Alepo tuvumā," ziņo SANA, atsaucoties uz avotu armijā.

"Viens karavīrs tika nogalināts un septiņi cilvēki ievainoti, arī divi civilisti, norāda aģentūra, piebilstot, ka nodarīti "materiāli zaudējumi" un apturēts Alepo lidostas darbs.

Kā vēsta Lielbritānijā bāzētā kara monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR). "Alepo starptautiskās lidostas un netālā Nairabas militārā lidlauka rajonā notikuši vairāki sprādzieni, kas izraisīja ugunsgrēku munīcijas noliktavā".

Rezultātā "abās lidostās nodarīti lieli materiālie zaudējumi", norāda SOHR.

"Izraēliešu raķetes trāpīja aizsardzības industrijas rūpnīcās Safires apvidū" Alepo provincē, "nodarot materiālus zaudējumus", piebilst SOHR.

Kopš Sīrijas pilsoņkara izraisīšanās 2011.gadā Izraēla Sīrijā veikusi simtiem uzlidojumu, pamatā uzbrūkot Sīrijas armijas un tās sabiedroto Irānas un "Hizbollah" pozīcijām.

Izraēlas armija tikpat kā nekad nekomentē šos uzlidojumus, tomēr paudusi apņemšanos triecienus turpināt, lai neļautu Irānai Sīrijā konsolidēt savu klātbūtni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu