VIDEO ⟩ Braukt ar "Citroen" nekad nav garlaicīgi - Jānis Vanks apgūst "C4X" modeli (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Citroen" modeļu klāsta jauno "coupe" krosoveru "C4X" jeb BMW "X4" franču gaumē nolēmām pasniegt degustācijai neatkarīgam ekspertam - "Drošas braukšanas skola" Autoskolas direktoram Jānim Vankam. Viņam vienmēr patikusi "Citroen" uzdrīkstēšanās un vēlme eksperimentēt.

Lai gan veco "Citroen" laiku avangards palicis vēsturē, nemiera gars joprojām ir dzīvs. "C4X" ir fāstbeka, sedana un krosovera apvienojums, kas itin nemaz neizskatās pēc kompaktklases automobiļa.

"C4X" ir par 24 centimetriem pagarināts fāstbeks "C4", ko "Citroen" sāka ražot parastā kompaktklases hečbeka vietā. Krosovera formātam ir daudz praktisku priekšrocību - vieglāk iekāpt un izkāpt, arī pārredzamība ir labāka.

Reizē ar pārtapšanu krosoverā "C4" un tātad arī pagarinātais "C4X" tika pie palielināta klīrensa. "C4X" likme ir uz komfortu. Šo "Citroen" vēl joprojām var dabūt ne tikai ar iekšdedzes dzinējiem, bet pat ar dīzeli.

Pusotra litra HDI ar 131 zirgspēku un astoņātrumu automātu labprāt gribētu arī paši franči, bet nekā - Rietumeiropā "C4X" ir tikai elektrisks.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu