VIDEO ⟩ Efektivitātes līderis Berlīnē. Pirmā tikšanās ar "Volkswagen ID.7"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šoreiz raidījums "TV Autoziņas" dodas uz Berlīni, kur pirmoreiz izrādīts "Volkswagen" jaunākais elektromobilis ID.7. Tas ir "Volkswagen" pirmais elektriskais modelis vidēja izmēra automobiļu klasē, citiem vārdiem, tāds kā elektrisks "Passat" - bet varbūt pat kas lielāks.

Ražotājs sola tam līdz pat 700 km nobraukumu ar vienu uzlādi. Jāsaka, ka 700 km pie 77 kWh baterijas un gandrīz piecmetrīga garuma ir drosmīgs apsolījums. Daudzas nianses slēpjas aerodinamikā un citos sīkumos.

Automobiļa jumtam aizmugurē ir elegants kupejas stila slīpums, un tas palīdz sasniegt pirmklasīgu aerodinamiskās pretestības koeficientu – aptuveni 0,23. Bet garā riteņu bāze un īsas pārkares sola daudz vietas salonā.

Ar 286 zirgspēkiem ID.7 elektromotors ir līdz šim jaudīgākais Volkswagen elektromobiļos. Spēka agregāts ar apzīmējumu APP550 ticis izstrādāts kopā ar "Volkswagen Group Components" Kaselē, un tur arī tiek ražots.

Elektromobilis nonāks tirdzniecībā šī gara rudenī ar iespējamo sākuma cenu ap 53 000 eiro. Tomēr līdzīgi prezentācijas mašīnām aprīkoti ID.7 maksās vismaz 70 000 eiro.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu