Kremlis apgalvo, ka Ukrainas droni mēģinājuši uzbrukt Kremlim (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Naktī uz trešdienu divi Ukrainas bezpilota lidaparāti mēģināja uzbrukt Krievijas prezidenta Vladimira Putina Kremļa rezidencei, ziņo Kremļa preses dienests.

Kā apgalvo Kremlis, armijas un specdienestu darbību rezultātā lidaparāti izsisti no ierindas. To nokrišanas un atlūzu izkaisīšanas rezultātā cietušo un materiālo zaudējumu nav.

Kremlis paziņoja, ka Putins uzbrukuma rezultātā nav cietis, viņa darba grafiks nav mainījies. Kremļa ziņojumā arī teikts, ka Krievijas puse incidentu uzskata par teroraktu un patur tiesības veikt atbildes pasākumus, kur un kad tā uzskata par vajadzīgu.

Naktī uz trešdienu platformā "Telegram" parādījās video, kurā redzami dūmi Kremļa rajonā. Apkaimes iedzīvotāji ziņoja par blīkšķi, kas līdzinājies pērkonam.

Maskavas dome trešdien aizliegusi galvaspilsētā dronu lidojumus.

Ukraina noraida saistību 

Ukraina nav saistīta ar naktī trešdienu it kā notikušo divu bezpilota lidaparātu uzbrukumu Krievijas prezidenta Vladimira Putina Kremļa rezidencei, paziņojis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska preses sekretārs Serhijs Nikiforovs.

Pēc viņa teiktā, Kijivai nav informācijas par tā dēvētajiem nakts uzbrukumiem Kremlim, taču Ukraina virza visus pieejamos spēkus un līdzekļus, lai atbrīvotu savas teritorijas, nevis uzbruktu citiem.

"Īpaši pārsteidzoši ir valsts-terorista formulējumi," raidorganizācijai BBC sacīja Nikiforovs.

"Terorakts ir nopostītas mājas Dņipro un Umaņā vai raķete pa rindu dzelzceļa stacijā Kramatorskā un daudzas citas traģēdijas, nevis tas, kas notika Maskavā. Acīmredzot šī ir situācija saasināšana pirms 9.maija," piebilda Nikiforovs.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu