Pēc konflikta Rīgas centrā aiztur trīs personas, pie kurām atrod narkotikas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Saistībā ar konfliktu Rīgas centrā aizturētas trīs personas, pie kurām atrastas narkotikas, informē Valsts policija.

Pagājušajā nedēļā, naktī uz 30.aprīli, Valsts policijā saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgas centrā, kur persona citai personai draudējusi ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu.

Likumsargi dzīvoklī sastapa divus vīriešus un sievieti, starp kuriem bija izcēlies konflikts, kā rezultātā viens no vīriešiem draudēja sievietei ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu.

Noskaidrojot notikušo, policistiem radās aizdomas, ka personas ir apreibinošo vielu ietekmē, tāpēc trijotne tika nogādāta uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru ekspertīzes veikšanai, bet pēc tam uz policijas iecirkni.

Likumsargi veica kratīšanu minētajā dzīvoklī, kur atrada un izņēma trīs šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un, iespējams, narkotiskās vielas. Lai noteiktu vielu sastāvu un svaru, tās nosūtītas ekspertīzes veikšanai.

Visas trīs aizturētās personas jau iepriekš nonākušas policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem un narkotisko vielu apriti.

Saistībā ar notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Visiem aizturētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu