Zelenskis komentē it kā notikušo dronu uzbrukumu Putina Kremļa rezidencei (3)

Papildināts
TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/AFP

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien noraidīja Maskavas apgalvojumus, ka Ukraina būtu sarīkojusi dronu triecienu Krievijas autoritārā līdera Vladimira Putina rezidencei Kremlī.

"Mēs neuzbrūkam ne Putinam, nedz Maskavai, mēs cīnāmies savā teritorijā, aizstāvam savus ciematus un pilsētas. Mums ieroču nepietiek pat tam. Tāpēc - mēs neuzbrukām Putinam. Mēs to atstājam tribunāla ziņā," žurnālistiem ar Ziemeļvalstu līderiem kopīgajā preses konferencē Helsinkos sacīja Zelenskis.

"Mēs cīnāmies par savu valsti un tikai savā zemē," uzsvēra Ukrainas prezidents.

"Mums ir vienalga, kas notiek Krievijā ar Krievijas pilsoņiem. Mums nav vienalga, kas notiek Ukrainā, kur ir atnākusi okupācija un Krievijas agresija," sacīja līderis.

Zelenskis arī uzsvēra, ka viņam ir vēstījums visai pasaulei - apvienoties ar mērķi, lai padzītu Krieviju no suverēnās Ukrainas teritorijas.

"Karš var apstāties tikai ar Krievijas agresijas apturēšanu," sacīja Ukrainas prezidents.

Krievija apgalvo, ka naktī noticis uzbrukums ar diviem droniem Putina Kremļa rezidencei un ka tas bijis Ukrainas "terorakts".

Kijiva apsūdzības noraida, pieļaujot, ka to "inscenējusi" Maskava.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņoja, ka Ukrainai "noteikti nav nekāda sakara ar dronu uzbrukumiem Kremlim".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu