4. maija svētku programma Rīgā - kur, kas, cikos?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Spītējot lietum un salam Rīgā norisinājās maija tautastērpu gājiens «Tauta. Gods. Tērpi.»
Spītējot lietum un salam Rīgā norisinājās maija tautastērpu gājiens «Tauta. Gods. Tērpi.» Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, Rīgā paredzēta daudzveidīga kultūras pasākumu programma pilsētas parkos, skvēros un kultūras centros, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Plkst.10 ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis aicināts piedalīties tradicionālajā "Ziedu Latvijas" veidošanā pie Brīvības pieminekļa. Cilvēku līdzi atnestie pavasara ziedi visas dienas garumā tiks ievīti Latvijas kontūrā.

Gatavo "Ziedu Latviju" varēs aplūkot arī 5.maijā.

Kopš 2009.gada "Ziedu Latvija" ir kļuvusi par svētku sastāvdaļu un vienu no 4.maija simboliem Rīgā. Lielformāta instalācija simboliski attēlo Latviju kā pļavu, ko ar ziediem piepilda tās iedzīvotāji, kopā veidojot krāšņu un ziedošu kompozīciju.

Plkst.12 Brīvības laukumā notiks pūtēju orķestru defilē programma, kuras laikā Latvijas skolu pūtēju orķestri savas muzicēšanas un defilē prasmes demonstrēs gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem.

Priekšnesuma noslēgumā apvienotais orķestris, pulcējot ap 300 jauno mūziķu, atskaņos Latviešu tautas dziesmu Sergeja Austra Universa aranžējumā "Div’ dūjiņas", Aivara Krūmiņa "Vilku dziesmas", Gunāra Ordelovska "Kursīšu valsi" un Aivara Krūmiņa maršu "Paliec sveiks".

Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums" sadarbībā ar Tautas tērpu centru "Senā klēts" aicina uzvilkt tautas tērpu par godu Latvijai un piedalīties tradicionālajā tautas tērpu gājienā, nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī pēc tam apmeklēt svētku koncertu Rātslaukumā.

Plkst.14 pie Brīvības pieminekļa paredzēta valsts amatpersonu ziedu nolikšanas ceremonija.

Plkst.13 Rātslaukumā notiks pulcēšanās gājienam, akcijā "Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai". Plkst.14.30 no Rātslaukuma pa Kaļķu ielu gājiens vedīs līdz Brīvības laukumam, kur plkst.15 notiks ziedu nolikšana.

No plkst.15.30 Rātslaukumā notiks grupas "Auļi", Katrīnas Dimantas, etnofolka grupas "TKP" koncerti. Pasākumu vadīs Ēriks Zeps un Zane Reitere.

Gājienam iepriekš nav jāpiesakās, un tajā ir aicināti piedalīties visi, kas vēlas uzvilkt tautas tērpu par godu Latvijai.

Plkst.11, atbalstot Ukrainu cīņā par neatkarību, Rīgas dome un 4.maija Deklarācijas klubs aicina pievienoties pasākumam "Latvijas ziedi Ukrainas brīvībai". Pasākuma laikā, solidarizējoties ar Ukrainas tautu cīņā par savas brīvības un neatkarības atjaunošanu, valsts un pašvaldības amatpersonas ziedu piramīdā iestādīs pavasara ziedus Ukrainas karoga krāsās.

Pasākumā muzikālu sveicienu sniegs jauniešu koris "Balsis".

Plkst.17 Esplanādes parkā plānots vakara lielkoncerts "Es tevi ieraudzīju zeltā", kur Latvijā labi zināmi mūziķi un grupas vienosies svētku koncertā.

Koncertā piedalīsies Alise Joste, Goran Gora, grupa "Zāle", "Čipsis un dullais", "Laika suns", bet vakara koncertu noslēgs grupa "Turaidas Roze".

Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē Rīgas domes "Facebook" kontā.

No plkst.12 Nordeķu parkā un Latgales parkā notiks radošās darbnīcas visai ģimenei "Radi zaļu Latviju!", bet plkst.15 šajos parkos būs iespēja baudīt jauniešu pūtēju orķestru koncertu.

No plkst.13 Vērmanes dārzā notiks spēļu diena bērniem kopā ar Ziedoņa klasi, kuras laikā radošās kultūrizglītojošās darbnīcās un aktivitātēs bērnus un jauniešus neordinārā veidā iepazīstinās ar Imanta Ziedoņa daiļradi un personību.

Visas dienas garumā Rīgas kultūras centros varēs apmeklēt svētku koncertus, izstādes, un 4.maija Latvijas filmu maratona ietvaros vērot bezmaksas spēlfilmas "Māsas" un animācijas filmas "Lielais Indriķis" seansus.

"Rīgas Jūgendstila centrs" plkst.12, 14 un 16 notiks trīs ekskursijas "Latvijas valsts trīs simboli".

Tajās varēs uzzināt par 20.gadsimta sākuma notikumiem, kas veicinājuši tautas brīvības garu Latvijā, stiprinājuši ticību tautas spēkam un modinājuši apziņu lieliem sapņiem.

Rīgas pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas

Šodien Latvijas neatkarības atjaunošanas dienā Rīgas pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas, informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča Feldmane.

Šodien pasažieriem e-talonā vai koda biļetes lietotnē iegādātās biļetes nav jāreģistrē.

Kā informē Bartaševiča-Feldmane, autobusi, trolejbusi un tramvaji šodien kursēs pēc brīvdienu kustības grafika.

Svētku dienā par automašīnas novietošanu "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās stāvvietās ielu malās nebūs jāmaksā, bet klientu centri šajā dienā nestrādās.

Savukārt piektdien, 5.maijā, darbdiena pārcelta uz sestdienu un tā būs brīvdiena, līdz ar to klientu centri un autostāvvietas darbosies kā sestdienā, bet sabiedriskais transports kursēs pēc brīvdienu grafika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu