"Progresīvie" nākamnedēļ nosauks savu Valsts prezidenta amata kandidātu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas pils.
Rīgas pils. Foto: Zane Bitere/LETA

Partija "Progresīvie" ceturtdien, 11.maijā, preses konferencē plkst.12.40 nosauks savu Valsts prezidenta amata kandidātu, pavēstīja partijas pārstāvji.

Preses konferencē piedalīsies partijas līdzpriekšsēdētāja Justīne Panteļējeva, partijas līdzpriekšsēdētājs Andris Šuvajevs, "Progresīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens.

Iepriekš "Progresīvie" definēja piecas Valsts prezidenta amata kandidāta vērtēšanas kritērijus - nevainojama reputācija, dziļa izpratne par tiesiskumu, līderība ilgtspējīgās attīstības veicināšanā, atbalsts sociālās nevienlīdzības mazināšanai un rietumnieciska vērtīborientācija.

Iepriekš ziņots, ka Šuvajevs intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" norādīja, ka "Progresīvajiem" ir svarīgi, lai topošais prezidents būtu ar nepārprotamu virzību uz vēl dziļāku integrāciju Eiropas Savienībā un NATO, kā arī ar nepārprotamām Rietumu vērtībām.

Partijai arī būtiski, lai jaunais valsts prezidents aktīvāk strādātu ar cilvēktiesību un tiesiskuma jautājumiem, piemēram, saistībā ar Kopdzīves likumu un minimālā ienākuma līmeni

"Gribam redzēt prezidentu, kurš noteikti ir aktīvāks publiski un politiski šo divu jautājumu virzīšanā," pauda Šuvajevs.

Kā ziņots, pirmais ambīcijas kandidēt uz Valsts prezidenta amatu pieteica uzņēmējs Uldis Pīlēns. Bez "Apvienotā saraksta" viņam atbalstu ir paudusi virkne opozīcijas politiķu, tomēr stabils balsu vairākums vēlēšanās Pīlēnam pašlaik nav drošs.

Vēlāk arī līdzšinējais Valsts prezidents Egils Levits paziņoja, ka ir gatavs kandidēt uz otru termiņu valsts pirmās personas amatā. Levitam atbalstu sola Nacionālā apvienība un "Jaunā vienotība", līdz ar to arī viņam pašlaik nepietiek balsu pārvēlēšanai.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir paudis, ka "Jaunā vienotība" vēlas, lai koalīcija nonāktu pie viena Valsts prezidenta amata kandidāta - Levita.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu