Kremlis melo par ASV lomu dronu triecienā Kremlim, uzsver Baltais nams (11)

TVNET/LETA/AFP/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Baltais nams ceturtdien noraidīja Krievijas apgalvojumus, ka ASV ir iesaistītas dronu uzbrukumā Kremlim, šādu nostāju paužot pēc Krievijas prezidenta preses sekretāra Dmitrija Peskova apsūdzībām, ka aiz dronu uzbrukuma Kremlim stāv Savienotās Valstis.

"Mums ar to nav nekāda sakara," Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs sacīja telekanāla MSNBC ēterā.

"Peskovs šeit tikai melo, skaidri un vienkārši," viņš piebilda.

Peskovs iepriekš bija apgalvojis, ka ASV nosaka Ukrainai mērķus, pa kuriem dot triecienu.

"Šādi mēģinājumi atkrustīties no tā ir gan Kijivā, gan Vašingtonā, un tie protams, ir smieklīgi," ziņu aģentūra "Interfax" citē Peskova teikto.

"Mēs ļoti labi zinām, ka lēmumus par šādām darbībām nepieņem Kijivā, bet tieši Vašingtonā. Bet Kijiva jau izpilda to, ko tai liek darīt," sacīja Kremļa runasvīrs.

"Mēs zinām, ka nereti pat pašus mērķus nenosaka Kijivā, bet tos nosaka Vašingtonā un pēc tam jau par šiem mērķiem informē Kijivu, lai Kijiva izpildītu. Un katru reizi Kijivai dot tiesības līdzekļu izvēlē," klāstīja Peskovs.

Sākotnēji Krievijas vadība dronu uzbrukumā Kremlim vainoja Ukrainu. Šīs apsūdzības Ukrainas augstākās amatpersonas noraidījušas.

ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi sliecas par labu versijai, ka "dronu trieciens Kremlim" ir inscenējums.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu