Foto un video ⟩ Svētku lielkoncerts "Es tevi ieraudzīju zeltā" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tautastērpu gājiens
Tautastērpu gājiens Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pievienojies 4. maija svinībām! Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienu, Esplanādes parkā notiek vakara lielkoncerts “Es tevi ieraudzīju zeltā”.

Foto: Ieskats lielkoncertā "Es tevi ieraudzīju zeltā"

Koncertā piedalīsies Alise Joste, Goran Gora, grupa “Zāle”, “Čipsis un dullais”, “Laika suns” un vakara koncertu noslēgs grupa “Turaidas Roze”. Koncertu vadīs komponists, kultūras žurnālists, Latvijas Radio 3 “Klasika” redaktors Edgars Raginskis, bet par muzikālajām starpspēlēm rūpēsies DJ Uldis Rudaks.

TVNET jau vēstīja, ka šodien, 4. maijā, Latvijā un citviet pasaulē tiek svinēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pasludināšanas 33. gadadiena.

1990. gada 4.maijā 138 no 201 Augstākās padomes deputāta pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu".

Foto: Notiek tradicionālā "Ziedu Latvijas" veidošana

1990. gada 4. maijā visu dienu pie parlamenta ēkas stāvēja cilvēku tūkstoši, kas sekoja līdzi balsojumam. Deputāti, kuri pēc balsojuma par Latvijas neatkarības atjaunošanu devās uz mītiņu Daugavmalā, tika sveikti ar ziediem un skaļām gavilēm. Komunisti un interfrontieši, kas atteicās piedalīties balsošanā, parlamenta namu atstāja pa sētas durvīm.

Foto: Tautastērpu gājiens

1990. gada 4. maijā Augstākās padomes priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs nosūtīja vēstījumu PSRS prezidentam Mihailam Gorbačovam, kurā teikts, ka Latvijas Republika sāk pārejas periodu valsts varas "de facto" atjaunošanai. Šāds vēstījums tika nosūtīts arī pasaules valstu valdībām un PSRS tautām un demokrātiskajām kustībām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu