Dronu uzbrukumu Kremlim sarīkoja Krievijai nedraudzīgi spēki, pauž Latvijas militārpersonas (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: OSTOROZHNO NOVOSTI

LTV raidījuma "Šodienas jautājums" viesi, bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris, atvaļinātais ģenerālmajors Juris Maklakovs un NBS Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš, uzskata, ka dronu uzbrukumu Kremlim varētu būt pastrādājuši kādi Krievijai nedraudzīgi spēki, bet diez vai tā bija Ukraina.

Maklakovs pauda, ka Krievijai Kremlis, tāpat kā himna un karogs, ir valsts simbols, līdz ar to ar šo dronu uzbrukumu Krievijai ir nodarīts ļoti liels un pazemojošs kaitējums.

"Noteikti to ir izdarījuši spēki, kuri nav draudzīgi Kremlim. Vai nu tie ir cilvēki, kas iekšēji darbojas pret [Vladimira] Putina varu vai arī varbūt ir saistīti ar Ukrainu," vērtēja bijušais NBS komandieris.

Arī Slaidiņš norādīja, ka trieciens pa Kremli ar droniem nedara godu Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmai, kas esot izslavēta kā viena no labākajām pasaulē. Jautājums tagad ir, kā Krievijas propaganda notikušo stāstīs Krievijas iedzīvotājiem. Slaidiņš arī piebilda, ka pēc notikušā, "krievi prasīs asinis".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu