Pazudusī Justīne atrasta nogalināta; divi cilvēki aizturēti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Justīnes Reinikovas meklēšana Rogovkā
Justīnes Reinikovas meklēšana Rogovkā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Maija sākumā Rogovkā pazudusī septiņus gadus vecā Justīne Reinikova atrasta nonāvēta, ar acīm redzamiem miesas bojājumiem, informē Valsts policija (VP).

Aizdomās par noziegumu aizturētas divas personas.

VP norāda, ka meitenes ķermenis ar acīm redzamiem miesas bojājumiem atrasts

aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometrus no meitenes dzīvesvietas.

Aizdomās par iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu šonakt aizturētas divas personas, kuras šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā. Tuvākajās dienās tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu šīm personām.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

VP uzsver, ka izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, ir nozīmētas ekspertīzes. Ņemot vērā, ka izmeklēšana ir aktīvā fāzē, šobrīd no plašākiem komentāriem VP atturas.

5.maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap plkst.19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometrus plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus.

Kā informē VP, pusotra mēneša laikā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa, Kriminālpolicijas biroja un Kārtības policijas biroja, kā arī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes struktūrvienību amatpersonas veica dažādus meklēšanas pasākumus, vairākkārtīgi īstenojot arī plašus masveida meklēšanas pasākumus, apsekojot dažādas teritorijas un objektus, tostarp arī ūdenstilpes. Masveida meklēšanas pasākumos tika piesaistīti arī kolēģi no Valsts robežsardzes, Zemessardzes, organizācijām “Bezvēsts.lv” un “K9-Sos Cilvēku meklēšana”, kā arī atsaucās liels brīvprātīgo skaits.

Sākotnēji kā meitenes pazušanas versija tika izskatīta iespēja, ka viņa pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Vienlaikus jau kopš pirmajām pazušanas dienām likumsargi strādājuši ar vairākām versijām, tostarp, ka pret meitenīti varētu būt veikts noziedzīgs nodarījums.

Latvijas Televīzija vēstīja, ka pazudušās meitenes ģimene bijusi bāriņtiesas redzeslokā. Meitenes tēvs un pamāte ar četriem bērniem bijuši ienācēji, ģimene uz Rogovku pārcēlusies apmēram pirms pusgada. Tā kā meitenei ir veselības problēmas, viņa nemācās vietējā skolā. Meitenes bioloģiskā māte dzīvojot ārzemēs.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu