Uz Latvijas - Baltkrievijas robežas aizturēta viena meklēšanā esoša persona (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Garo valsts svētku brīvdienu laikā no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 405 cilvēki, tostarp aizturēta meklēšanā izsludināta persona, informēja Valsts robežsardze.

3. maijā no nelikumīgas robežas šķērsošanas atturēti 77 cilvēki, 4. maijā - 108 cilvēki, 5. maijā - 95 cilvēki, 6. maijā - 60 cilvēki, bet 7. maijā - 65 cilvēki, viens no tiem bija meklēšanā izsludināts.

6. maijā humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta diviem cilvēkiem.

Šogad kopumā no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 2565 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 177 cilvēki.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Tuvojoties vasarai, nelegālās imigrācijas riski uz robežas ar Baltkrieviju, visticamāk, pieaugs, nesen aģentūrai LETA atzina Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Valdība 2021. gadā 10. augustā nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju Ludzas un Krāslavas novados, kā arī Daugavpilī. Tā vairākkārt pagarināta, un pēdējais pagarinājums noteikts līdz 10. augustam. Iepriekš vairākkārt ticis debatēts, ka ārkārtējās situācijas vietā pierobežā varētu noteikt kādu citu regulējuma veidu, taču nekādas izmaiņas nav sekojušas.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka Krievijas sāktais un Baltkrievijas atklāti atbalstītais karš pret Ukrainu ir vērtējams kā papildu riska apstāklis un iespējama motivācija Baltkrievijai turpināt centienus destabilizēt situāciju uz valsts robežas ar Latvijas, tas ir, izdarīt spiedienu uz ES un NATO.

Arī no Lietuvas un Polijas kompetentajām institūcijām joprojām tiekot saņemta informācija par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu no Baltkrievijas teritorijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu