Teju trīs promiles un liels ātrums. Jauna informācija par traģisko avāriju Kauņā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Erika Ovačarenko/BNS/15min.lt

Šī gada februārī Lietuvu satricināja traģiska avārija, kurā bojā gāja divas personas. Lietuviešu biznesmenis Tomass Rauba lielā ātrumā traucās pa pretējo braukšanas pusi un frontāli sadūrās ar divām automašīnām. Lietuvas policija pabeigusi lietas izmeklēšanu un atklājusi jaunas detaļas par notikušo, vēsta portāls "15min".

Avārija notika 18. februārī ap plkst. 22.35 autoceļa Viļņa-Kauņa-Klaipēda 99. kilometrā. "Mercedes-Benz" markas automašīna, ko vadīja 42 gadus vecais Rauba, traucoties pa pretējo joslu, izraisīja frontālu sadursmi ar BMW un "Škoda" marku automašīnām. Bojā gāja divi cilvēki - "Mercedes" un BMW šoferi, savukārt divi "Škoda" pasažieri tika hospitalizēti.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrojās, ka Rauba pie stūres bija sēdies 2,82 promiļu reibumā. Tāpat noskaidrots, ka Rauba pa pretējo braukšanas joslu traucies lielā ātrumā - aptuveni 140-150 km/h. Negadījuma aculiecinieki norādīja, ka vairākas reizes esot signalizējuši "Mercedes" vadītājam par bīstamību.

Biznesmenis jau iepriekš bija vairākas reizes sodīts par braukšanu alkohola reibumā. Turklāt liktenīgajā braucienā viņam nav bijušas autovadītāja apliecības.

Tika secināts, ka Rauba apzinājās savas rīcības bīstamību, pieļāva iespējamību sadurties ar citiem transportlīdzekļiem. Tā kā pats avārijas izraisītājs gāja bojā negadījuma vietā, tika pieņemts lēmums izbeigt pirmstiesas izmeklēšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu