Košais pavasara ziedu festivāls Pakrojas muižā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Lietuvas Pakrojas muižā atklāts Ziemeļeiropā lielākais Pavasara ziedu festivāls. Šā gada festivāls ir jau otrais, un tas atgriežas ar vēl lielāku ziedu skaitu nekā pērn. Viesus sagaida krāšņo ziedu pārbagātība ar vairāk nekā 250 dažnedažādām puķu šķirnēm, Lietuvas labāko pūtēju un jaukto instrumentu orķestru priekšnesumi un daudzas citas unikālās muižas izklaides.

Jau 2021. gada rudenī muižas floristi sadarbībā ar Nīderlandes pavasara puķu audzētājiem selekcionēja un muižas teritorijā iestādīja vairāk nekā 250 šķirnes tulpju un citu izsmalcinātāku pavasara ziedu: narcises, hiacintes, krokusus un citus. Šogad Pakrojas muižas iespaidīgo 10 hektāru lielo teritoriju rotās vismaz 5 miljoni pavasara sīpolpuķu ziedu. Īpaša uzmanība festivālā tiek veltīta ne vien krāsu gammai un izsmalcinātiem ainavu ornamentiem, bet arī ziedu augstumiem un to ziedēšanas periodam.

Šogad ziedu mīļotājus festivālā pārsteigs brīvdabas ziedu izstāde. Šim nolūkam atvēlētajā lielajā teritorijā būs iespējams ne vien apbrīnot izsmalcinātākos pavasara ziedu veidus, bet arī iegādāties sev tīkamo puķu sīpolus.

Foto: Publicitātes foto

Festivālā pavasara atdzimšanu baudīsim ne vien ar acīm, bet arī ar ausīm. Katru sestdienu un svētdienu festivāla laikā, jau tikko iebraucot teritorijā, kopā ar ziediem jūs sagaidīs arī pacilājoša orķestru mūzika. Īpašu festivāla noskaņu radīs Lietuvas labākie pūtēju un jaukto instrumentu orķestri, svinīgi maršējot un dzīvajā izpildot visu laiku skaistākos skaņdarbus. Katru festivāla sestdienu viesus priecēs arī klasiskās mūzikas koncerti - šeit uzstāsies Čurļoņa kvartets, Raimonds Butvila un Aleksandrs Palejs, kā arī paredzēts īpašs vakars ar komponistu Giedrju Kupreviču un operas solistu Jurģi Jarašu.

Festivāla laikā muižā būs iespēja aizceļot pagātnē un piedzīvot īstu XIX gs. muižas dzīvi: darbosies amatnieku darbnīcas, ziedu restorāni, notiks ziediem veltītas ekskursijas, alus darītavā brūvēs alu, bet spirta rūpnīcā destilēs pasaulē godalgotas garšas. Parfimērs gatavos smaržīgākās eļļas no pirmajiem ziediem, dāmas varēs ietērpties antīkās kleitās, ripos karietes, muižas mehāniķi brauks ar barona kolekcijas automašīnām.

Foto: Publicitātes foto

Zinātkārākajiem viesiem būs unikāla iespēja redzēt īstu XIX gs. muižas ārsta kabinetu un viņa slepeno hobiju – panoptiku, kurā fon der Ropu personīgais ārsts bija uzkrājis iespaidīgu dīvainību kolekciju.

Pakrojas muiža atrodas pavisam netālu no Bauskas un Jelgavas un vien divu stundu braucienā no Rīgas. Tā ir ne tikai Lietuvā lielākā muižas saimniecība, bet arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā, kas ir ieguvusi Lietuvas „Gada tūrisma objekta 2018, 2019, 2021, 2022“ titulu. Šeit ik gadu notiek unikāli ziedu un gaismu festivāli, kā arī tiek piedāvāta plaša izklaides programma visai ģimenei. Vairāk par festivālu: www.pakrojasmuiza.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu