VIDEO "Uzreiz iedošu pa rīkli!" Jēkabpilieši neapmierināti ar elektroskūteru parādīšanos pilsētā (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

No maija Jēkabpilī uzņēmējdarbību izvērsis elektrisko skrejriteņu operators "Bolt". Daudzi uzklausīti iedzīvotāji par to nepriecājas, vēsta raidījums "Bez tabu".

Jau iepriekš iedzīvotāji un satiksmes eksperti norādījuši, ka šiem braucamajiem nav drošas pārvietošanās infrastruktūras un sakārtota normatīvā regulējuma. Skrejriteņu operators "Bolt" no 1. maija sāka piedāvāt skrejriteņu nomu arī Tukumā un Jēkabpilī.

Uzrunātie jēkabpilieši raidījumam pauda bažas, vai un kā braucamrīki iekļausies Jēkabpils satiksmē. Iedzīvotāji paredz, ka vien retais elektroskrejriteņa stūrētājs brauks pa brauktuvi, jo tur jutīsies automašīnu apdraudēts, tāpēc, visdrīzāk, trauksies pa ietvēm, kur noteicējs teorētiski ir gājējs, bet, kā liecina redzētais citās pilsētās, braucējs gājējus apdraud. Visdrošāk šiem braucamajiem būtu pārvietoties pa veloceliņiem, tomēr to Jēkabpilī, tāpat kā citās pilsētās, nav tik daudz.

Iedzīvotāju satraukumu izprot arī Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers, kurš gan norādīja, ka legālu biznesu, kāds ir šis, vietvara nevar aizliegt pilsētā.

"Bolt" apsolījis Jēkabpils domniekiem, ka divas reizes dienā savāks un novietos jēdzīgi malu malās atstātos skrejriteņus. Tāpat pašvaldības policija uzraudzīs braucējus un reaģēs uz izsaukumiem, mierināja iedzīvotājus pašvaldībā.

"Bolt" atgādināja, ka skrejriteņi jānovieto tā, lai netraucētu citus satiksmes dalībniekus - autovadītājus, gājējus un riteņbraucējus, kā arī neaizšķērsotu veikalu, dzīvojamo ēku, iestāžu ieejas un izejas durvis un vārtus. Vislabāk skrejriteņus novietot paralēli ietves malai vai paralēli ēku sienām.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu