Putins atceļ vīzu režīmu Gruzijas pilsoņiem un atļauj tiešos avioreisus (7)

TVNET/LETA/MEDUZA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shag 7799/Shutterstock

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par vienpusēju vīzu režīma atcelšanu Gruzijas pilsoņiem no 15. maija, kā arī atļāvis tiešos lidojumos starp Krieviju un Gruziju.

Vīzas turpmāk būs vajadzīgas tikai cilvēkiem, kas ieceļo Krievijas Federācijā, lai strādātu, vai uz laiku, kas pārsniedz 90 dienas, tajā skaitā izglītības iegūšanas nolūkā.

Ar citu dekrētu Putins atcēla aviopārvadājumu aizliegumu no Krievijas uz Gruziju, kas bija spēkā kopš 2019. gada jūnija.

Tikmēr Gruzijas prezidente Salome Zurabašvili trešdien paziņojusi, ka Kremļa rīcība ir "kārtējā Krievijas provokācija".

"Tiešo lidojumu atjaunošana un vīzu izsniegšanas aizlieguma atcelšana ir nepieņemama, kamēr Krievija turpina agresiju Ukrainā un okupē mūsu teritoriju," tviterī uzsvērusi Zurabašvili.

Attiecības abu valstu starpā ir joprojām saspīlētas kopš 2008. gada Krievijas-Gruzijas kara, kad tika pārtrauktas arī diplomātiskās attiecības starp Tbilisi un Maskavu.

Krievijas karaspēks joprojām atrodas separātiskajos Abhāzijas un Dienvidosetijas reģionos, un pastāvīgi izskan runas par Kremļa vēlmi šīs teritorijas anektēt.

Tikmēr Maskava jaunos ceļošanas noteikumus pamatojusi ar mērķi "konsekventi sekmēt saziņu un kontaktus starp Krievijas un Gruzijas pilsoņiem".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu