Asads saņēmis ielūgumu uz Arābu līgas samitu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Sīrijas prezidents Bašars al Asads
Sīrijas prezidents Bašars al Asads Foto: Reuters / Scanpix

Sīrijas prezidents Bašars al Asads saņēmis oficiālu ielūgumu uz nākamnedēļ Saūda Arābijā gaidāmo Arābu līgas samitu, trešdien apstiprināja Asada birojā.

Kopš 2011.gada, kad Sīrijā sākās karš, Asads, kura režīms tiek vainots vardarbīgā protestu apspiešanā, nebija aicināts uz Arābu līgas samitu.

Asads saņēmis ielūgumu no Saūda Arābijas karaļa Salmana "piedalīties Arābu līgas 32.samitā, kas 19.maijā notiks Džidā", informēja Sīrijas prezidenta pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Arābu līga maija sākumā atkal uzņēma savās rindās Sīriju, kuras darbība organizācijā bija apturēta kopš 2011.gada.

"Sīrijas Arābu Republikas valdības delegācija atsāks savu darbu Arābu līgas sanāksmēs," teikts lēmumā, kuru vienbalsīgi pieņēmuši dalībvalstu ārlietu ministri.

Lēmums pieņemts ar zināmiem nosacījumiem.

Damaskai jānodrošina pārrobežu humānās palīdzības piegādes, bēgļu atgriešanās un politieslodzīto atbrīvošana, kā arī jāatsāk sarunas ar opozīciju par jaunas konstitūcijas izstrādi, vēstīja Saūda Arābijas valdības kontrolētais televīzijas kanāls "Al Arabiya".

Apmaiņā pret to Arābu valstis sola atbalstu Sīrijas atjaunošanai, ārvalstu karaspēka izvešanai un sadarboties ar Sīrijas armiju, tai pārņemot kontroli pār valsts robežām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu