Prokremlisko aktīvistu Žgunu paturēs apcietinājumā, lemj tiesa (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Žguns
Aleksandrs Žguns Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa ir nolēmusi noraidīt prokremliskā aktīvista Aleksandra Žguna aizstāvja lūgumu par drošības līdzekļa pārskatīšanu un atstājusi spēkā iepriekš noteikto apcietinājumu, noskaidroja aģentūra LETA.

Apelācijas instances tiesas lēmums nav pārsūdzams, bet pēc zināma laika aizdomās turētajiem ir tiesības lūgt atkārtoti vērtēt drošības līdzekļa pamatojumu.

Iepriekš Rīgas pilsētas tiesa pēc Valsts drošības dienests (VDD) ierosinājuma piemēroja Žgunam drošības līdzekli - apcietinājumu.

VDD iepriekš apstiprināja, ka Rīgā veica "tiesas sankcionētas procesuālās darbības iepriekš sākta kriminālprocesā", taču sīkāku informāciju par apsūdzību būtību nav sniegusi.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Žguns darbojas biedrībā "Rodina", kas savulaik Rīgā vēlējās organizēt pasākumu "Krievu maršs" 9. maijā, kā arī biedrībā "Pribaltijskij kazačij krug". 2014. gadā LTV raidījums "De facto" ziņoja, ka VDD uzmanību piesaistījusi "Pribaltijskij kazačij krug", kas ir cieši saistīta ar Krievijas valdības atbalstīto, paramilitāro organizāciju "Krievijas un ārzemju kazaku karaspēka savienība".

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2015. gadā spēkā stājies spriedums, kas Alūksnes rajona tiesā piespriests trīs mantračiem, tostarp, Žgunam, kuri meklējuši senlietas Alūksnes novada Alsviķu pagasta Asaru senkapos. Toreiz tiesa piesprieda vainīgajiem piespiedu darbu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu