Aizkraukles novadā VUGD izglābj purvā apmaldījušos cilvēku; Rēzeknē no upes izceļ mirušu cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Purvs pēc ugunsgrēka. Ilustratīvs attēls
Purvs pēc ugunsgrēka. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Aizkraukles novadā ceturtdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki izglābuši cilvēku, kurš bija apmaldījies purvā.

Plkst.16.19 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Aizkraukles novada Daudzeses pagastā cilvēks ir apmaldījies purvā.

Ar dronu apsekojot teritoriju, glābējiem pārvietojoties pa teritoriju, cilvēks atrasts un izglābts.

Tāpat vakar pusdienlaikā tika saņemts izsaukums uz Preiļu novada Saunas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums - divu kravas automašīnu sadursme.

Glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja cilvēku, kurš bija iesprostots kravas automašīnas kabīnē un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Rēzeknē no upes izcelts miris cilvēks

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no Rēzeknes upes izcēluši mirušu cilvēku. Mirušais cilvēks nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 80 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 12 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti septiņi meža ugunsgrēki

Ādažu novada Ādažu pagastā un Silikātu ielā Rīgā dega meža zemsedze viena hektāra platībā.

Saglabājoties augstai ugunsbīstamībai mežos, ugunsdzēsēji cilvēkus aicina ievērot piesardzību, mežā izmantojot atklātu liesmu, jo pat neliela dzirkstele var izraisīt postošu ugunsgrēku.

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega kūla un krūmi, bez uzraudzības atstāts uz plīts piededzis ēdiens, atkritumi, kūla, ledusskapji, vieglā automašīna, dārza māja un lapu kaudze, neapsaimniekota ēka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu